Το 1929, ο Aμερικανός σταρ του κινηματογράφου William Boyd άρχισε να χτίζει ένα σπίτι σε στιλ hacienda σε σχεδόν 150 στρέμματα γης στα βουνά της Santa Monica στην Καλιφόρνια. Ο Boyd, ο οποίος σύντομα θα γινόταν διάσημος για τον ρόλο του ήρωα κάουμποϋ Hopalong Cassidy, είχε βρεθεί στην Ισπανία γυρίζοντας μια ταινία. Εκεί, ερωτεύτηκε την τοπική αρχιτεκτονική και συνειδητοποίησε ότι αυτό το στιλ θα λειτουργούσε εξίσου καλά στο ξηρό κλίμα του Μαλιμπού.

Οραματίστηκε το σπίτι του, το οποίο βλέπει στο όρος Boney και στον Ειρηνικό Ωκεανό, ως μέρος όπου θα μπορούσε να αποτοξινωθεί από τη ζωή του στο Hollywood. Το σπίτι ολοκληρώθηκε το 1932.

Ένα σπίτι σε στιλ Hacienda είναι η όαση ηρεμίας που ψάχνεις
elledecor.com/Douglas Friedman

Σχεδόν 50 χρόνια μετά το θάνατο του Boyd, το σπίτι ανήκει τώρα στον Alex και την Sue Glasscock. Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, συνεχίζουν το όραμα του ηθοποιού για το σπίτι ως μέρος για να ξεκουραστούν από την πίεση της σύγχρονης ύπαρξης. Οι Glasscocks είναι οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του ” The Ranch”. Ένα καταφύγιο ευεξίας και φυσικής κατάστασης με αυστηρούς κανόνες, ξύπνημα στις 5 π.μ., τετράωρες καθημερινές πεζοπορίες και μια δίαιτα vegan χωρίς καφεΐνη και γλουτένη. Και με μια πελατεία διασημοτήτων. Οι ηθοποιοί Mandy Moore, Rebel Wilson και Brooke Shields ήταν όλοι προσκεκλημένοι. Όταν το ζευγάρι αγόρασε την πρώην γη του Boyd το 2009, αγόρασε επίσης ένα παρακείμενο αγροτεμάχιο που ήταν παιδική κατασκήνωση. Οι Glasscocks μετέτρεψαν τα οικήματα και τα γήπεδά της στο πασίγνωστο Ranch Malibu. Αποφάσισαν να ζήσουν δίπλα στο σπίτι του Boyd. Tο οποίο διατηρούσε ακόμη τις αυθεντικές ταπετσαρίες, τα έπιπλα ισπανικής αποικίας και τα 90 ετών χαλιά.

Ένα σπίτι σε στιλ Hacienda είναι η όαση ηρεμίας που ψάχνεις
elledecor.com/Douglas Friedman

Αρχικά, αναδιάρθρωσαν την κύρια σουίτα και αναβάθμισαν τα φινιρίσματα. «Είχαμε όλα αυτά τα σκούρα, βαριά σκαλιστά έπιπλα», εξηγεί η Sue. «Για μια στιγμή, νιώσαμε ότι πρέπει να τα κρατήσουμε έτσι.» Με την πάροδο του χρόνου, η διακόσμηση έκανε αντίθεση με τον πιο χαλαρό, υπαίθριο τρόπο ζωής τους. Πριν από ενάμιση χρόνο, ζήτησαν βοήθεια από τον φίλο τους, τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με έδρα τη Νέα Υόρκη, Steven Gambrel.

”Ίσως το σπίτι σου να είναι λίγο σκοτεινό” θυμάται ο Alex να τους λέει ο Gabriel.

Προσθέτοντας ελαφρότητα και ηρεμία, ο Gambrel ξαναζωντάνεψε τους τοίχους και ζωγράφισε τις οροφές λευκές. Το ζευγάρι λατρεύει να διασκεδάζει και να φιλοξενεί κόσμο για δείπνο. Οπότε σε συνεννόηση με τον σχεδιαστή τοπίου Scott Shrader, ο Gambrel ανανέωσε και τους εξωτερικούς χώρους. Προσέθεσε vintage έπιπλα κήπου από πέτρα και ψάθινα καθίσματα για να διευκολύνει τις κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Ένα σπίτι σε στιλ Hacienda είναι η όαση ηρεμίας που ψάχνεις
elledecor.com/Douglas Friedman

Στο εσωτερικό, συνέχισε με αυτό το θέμα, μετατρέποντας το υπέροχο δωμάτιο από έναν ανεπαρκή χώρο σε κεντρικό κόμβο. Τώρα, vintage  καναπέδες συνδυάζονται με αντίκες, μαρμάρινα τραπέζια και σύγχρονους ιαπωνικούς πίνακες.

Ένα σπίτι σε στιλ Hacienda είναι η όαση ηρεμίας που ψάχνεις
elledecor.com/Douglas Friedman

Ίσως οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές προέρχονται από αυτό που έκανε ο Gambrel, να μην χρησιμοποιήσει χρώμα. Οι Glasscocks προτιμούσαν μια ουδέτερη παλέτα για να μπορείς να εστιάζεις σε αυτό που σου δίνει ο εξωτερικός φυσικός χώρος.

Ένα σπίτι σε στιλ Hacienda είναι η όαση ηρεμίας που ψάχνεις
elledecor.com/Douglas Friedman

Για τους Glasscocks, η δουλειά του Gambrel στο σπίτι τους δεν είναι καθόλου μακριά από τους στόχους ευεξίας που έθεσαν για τους πελάτες τους στο The Ranch. «Όταν βλέπεις κάτι που είναι όμορφα τοποθετημένο και έχει τη σωστή κλίμακα», λέει ο Alex «τότε είναι διασκεδαστικό να το κάνεις όσο καλύτερο γίνεται».

featured photo: elledecor.com/Douglas Friedman