Αν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις «τα μάτια σου κλειστά», για αρκετή ώρα τη νύχτα, δεν είσαι μον@. Ο ύπνος είναι σημαντικός και είμαστε διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε όλα τα hacks για να βεβαιωθούμε ότι τον χορταίνουμε.

Ένα από αυτά, το Sleepy Girl Mocktail.

Τι είναι το Sleepy Girl Mocktail;

Δημιουργήθηκε από την TikToker Gracie Norton, η οποία μοιράζεται ότι ο συνδυασμός χυμού από ξινοκέρασο (θα το βρεις σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων) και μαγνησίου είναι ένα «ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο για καλό ύπνο». Για να πετύχει τον συνδυασμό ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού Moon Juice’s Magnesium-Om και ένα φλιτζάνι βιολογικό χυμό ξινοκέρασο Lakewood Organic Tart Cherry σε ένα ποτήρι και μετά τα ανακάτεψε με τη συσκευή του καφέ. Τέλος, μετέφερε το μείγμα σε ένα ποτήρι κρασιού γεμάτο με πάγο, και λίγη σόδα. Η Gracie ισχυρίζεται ότι βοηθά στον ύπνο.

@gracie_norton the only time i struggle with sleep is right at the end of my luteal phase! This is working WONDERS!! 💛 (not something im planning on drinking every single night, just near the end of my luteal phase! #healthyhabits #mocktails #bettersleep #sleep ♬ The Lazy Song – Galuh

Θα σε βοηθήσει όντως να κοιμηθείς καλύτερα;

Σύντομη απάντηση: Ίσως. Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση των νευροδιαβιβαστών που βοηθούν στη χαλάρωση του σώματός για ξεκούραση. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αϋπνίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα συμπλήρωμα μαγνησίου για το δικό σου Sleepy Girl Mocktail, βεβαιώσου ότι επιλέγεις το σωστό είδος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαγνησίου, που έχουν διαφορετικές παρενέργειες. Το γλυκινικό μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο, ενώ το οξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται ως μαλακτικό κοπράνων, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξεις γλυκινικό μαγνήσιο εάν ο στόχος σου είναι ο καλύτερος ύπνος.

Ο χυμός ξινοκέρασιου περιέχει δύο συστατικά που προκαλούν ύπνο: τρυπτοφάνη και μελατονίνη. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει την ορμόνη μελατονίνη και η μελατονίνη εκκρίνεται στο σώμα όταν είναι η ώρα της μετάβασης στον ύπνο. Επιπλέον, η τρυπτοφάνη επιτρέπει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε. Συμπέρασμα: Ο χυμός ξινοκέρασο είναι μια εξαιρετική επιλογή για νυχτερινό ποτό.

Αν και η σόδα δεν έχει πρόσθετα οφέλη για τον ύπνο, περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό θρεπτικό προφίλ με εννέα γραμμάρια πρεβιοτικών ινών, καθιστώντας το μια αξιοσημείωτη επιλογή για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Έρχεται επίσης σε έναν τόνο πεντανόστιμων γεύσεων και προσθέτει λίγο αφρό και διασκέδαση στο mocktail.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου πριν εφαρμόσεις το Sleepy Girl Mocktail στην κανονική σου νυχτερινή ρουτίνα. Όπως συμβαίνει με όλες τις τάσεις υγείας και ευεξίας, δεν ταιριάζει σε όλους. Αυτό που λειτουργεί για κάποιους μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Και αν δυσκολεύεσαι με προβλήματα ύπνου, συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε συμπληρώματα.

Από την άποψη της υγείας, δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα κακό με τον συνδυασμό των τριών συστατικών για ένα βραδινό ποτό, ειδικά επειδή υπάρχει έρευνα που υποστηρίζει τα οφέλη του που προκαλούν ύπνο. Ο χυμός ξινοκέρασο περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, γι’ αυτό επίλεξε έναν χυμό που είναι ”καθαρός” χυμός ξινοκέρασο και πρόσεξε πόση ποσότητα ρίχνεις στο ποτήρι σου. Για να αποφύγεις την αύξηση της ζάχαρης πριν τον ύπνο, σκέψου να πιείς το mocktail 1-2 ώρες πριν κοιμηθείς. Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να μην χρειαστεί να σηκωθείς για να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο…