Θα πας στο φιλικό γάμο με συνοδό, ή μόν@ σου; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να σε βασανίσει αρκετά.

Οι απόψεις διίστανται σε αυτό το ζήτημα, αλλά όλοι καταλήγουν σε μία κοινή γνώμη: το να φέρεις κάποι@ άγνωστ@ στον φιλικό γάμο που σε κάλεσαν, δεν είναι μόνο απερίσκεπτο για το ζευγάρι, αλλά θα καταλήξει να είναι άβολο και για σένα. Εν ολίγοις: Μην το κάνεις! Και παρακάτω θα δεις τους λόγους:

Ναι, ο γάμος είναι ένα πάρτι – αλλά είναι ένα πάρτι για οικείους

Ένας γάμος είναι μια γιορτή, όπου το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο και λάμπει με καλή παρέα για τη σημαντική αυτή περίσταση. Σίγουρα το ζευγάρι θέλει να περάσετε καλά. Το θέμα είναι ότι το ζευγάρι καλεί εσένα και όχι κάποιον που δεν έχει γνωρίσει ποτέ.

Αναμφίβολα έχουν περάσει πολλές αγχωτικές ώρες φτιάχνοντας τη λίστα καλεσμένων που σίγουρα δεν περιλάμβανε το νέο σου ραντεβού ή τ@ν συγκάτοικό σου στα φοιτητικά σου χρόνια. Οι προσκεκλημένοι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν μια από τις πιο σημαντικές και προσωπικές στιγμές της ζωής δύο ανθρώπων και το να προσκαλέσεις έναν εντελώς άγνωστο θα προκαλέσει μόνο αμήχανες κουβέντες.

Η λίστα καλεσμένων είναι ήδη αρκετά περίπλοκη

Το να φτιάξεις τη λίστα προσκεκλημένων είναι ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα στο σχεδιασμό του γάμου. Είναι αμήχανο να κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους που θες σε αυτή τη σημαντική στιγμή, αλλά με τους περιορισμούς της τελετής, τις λεπτομέρειες του χώρου και τον προϋπολογισμό, πρέπει να υπάρχει ένα όριο.

Πρώτα, υπολογίζουν την οικογένεια και τους στενούς συγγενείς. Στη συνέχεια, έρχεται η σειρά των φίλων. Μεταξύ των φίλων και των δύο συντρόφων, οι αμέσως επόμενοι είναι οι σχέσεις των ζευγαριών που έχουν μακροχρόνιους δεσμούς. Αυτό περιλαμβάνει τους αρραβώνες, τους γάμους, τους συντρόφους που ζουν μαζί και τους συντρόφους ετών γενικά.

Δεν είναι απλώς φωτογραφίες, είναι αναμνήσεις

Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση γάμου αποτελούν τεράστιο κομμάτι της διαδικασίας, και με την άνοδο των Social Media, αυτό το κομμάτι έχει εκτοξευθεί εντελώς.

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφία και η βιντεοσκόπηση γάμου, είναι τόσο σημαντικές επειδή είναι αναμνήσεις. Αυτές οι μορφές μέσων αποτυπώνουν στιγμές που μπορούν να αναπαραχθούν και να ξαναζήσουν για τις επόμενες γενιές. Τώρα, φαντάσου έναν άγνωστο να ποζάρει σε κάθε πλάνο ή να στέκεται δίπλα στους γονείς των νεόνυμφων στη δεξίωση – πόσο άβολο θα ήταν αυτό για το ζευγάρι;

Απλώς δεν είναι ευγενικό

Αν είσαι καλεσμέν@ σε έναν γάμο και πρέπει να παρευρεθείς μόν@ σου, είναι πιθανό το ζευγάρι να αισθάνθηκε ότι θα γνώριζες άλλους παρευρισκόμενους. Αν σου έδωσαν plus one κι εσύ χώρισες πριν μερικές εβδομάδες, απόφυγε να προσκαλέσεις το νέο σου ταίρι με τον σκοπό να έρθει στη θέση τ@ πρώην συντρόφου σου.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα και αν νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου στο ζευγάρι, αυτό είναι δική σου απόφαση. Αλλά να θυμάσαι ότι αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται για την παρουσία σου και θέλουν να γιορτάσετε μαζί την ξεχωριστή τους μέρα, αλλιώς δεν θα σε προσκαλούσαν. Οπότε σίγουρα δε θα είναι ευγενικό να τους φέρεις αντιμέτωπους με την παρουσία ενός αγνώστου!