Είτε πιστεύεις στα ζώδια είτε όχι, σίγουρα ξέρεις τι ζώδιο είσαι. Μήπως, όμως, ανήκεις σε εκείνους που νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν με το ζώδιό τους; Ίσως και να έχεις δίκιο, γιατί σύμφωνα με νέα δεδομένα, είναι πιθανό να μην είσαι το ζώδιο που νομίζεις.

Πρόσφατα, μια ανακοίνωση της NASA έφερε τα πάνω κάτω, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα νομίζαμε μέχρι τώρα είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, ένα συντριπτικό 86% των ανθρώπων έχει γεννηθεί σε διαφορετικό ζώδιο από αυτό που ξέρει.

Νέα δεδομένα

Η NASA επιβεβαίωσε, συγκεκριμένα, ότι ο ουρανός σήμερα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτό που ήταν πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια, όταν οι Βαβυλώνιοι εφηύραν για πρώτη φορά τα 12 ζώδια.

«Ο ουρανός έχει μετατοπιστεί, επειδή ο άξονας της Γης δεν δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση. Τώρα κάποιος που έχει, για παράδειγμα, γενέθλια στις 4 Αυγούστου θα σήμαινε ότι γεννήθηκε «κάτω από το ζώδιο» του Καρκίνου, όχι στον Λέοντα», εξηγεί η NASA.

Ουσιαστικά, αυτό που καθορίζει το ζώδιο μας αντιστοιχεί στη θέση που είχε ο Ήλιος την ημερομηνία της γέννησής μας. Η θέση του Ήλιου περνά μέσα από τους αστερισμούς που σχηματίζουν τον ζωδιακό κύκλο. Τα ζώδια καθορίζονταν αρχικά από τον αστερισμό μέσα στον οποίο βρισκόταν ο Ήλιος την ημέρα που γεννηθήκαμε. Αλλά μετά από 3.000 και χρόνια που έχουν περάσει από τότε που εφευρέθηκε το ζωδιακό σύστημα, οι αστερισμοί έχουν μετακινηθεί.

Έτσι, ενώ μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου έναν καλά ισορροπημένο Ζυγό, έναν ξεροκέφαλο Κριό ή έναν απόλυτο Δίδυμο, αυτό πιθανότατα δεν ισχύει.

Επιπλέον, «οι αστερισμοί έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα, επομένως ο Ήλιος «ξοδεύει» διαφορετικά χρονικά διαστήματα στο καθένα», εξηγεί ένας εκπρόσωπος της NASA. «Για παράδειγμα, περνά 45 ημέρες στην Παρθένο, αλλά μόλις 7 στον Σκορπιό. Με στόχο να δημιουργήσουν ένα τακτοποιημένο ”ταίριασμα” με το 12μηνο ημερολόγιό τους, οι Βαβυλώνιοι αγνόησαν το γεγονός ότι ο Ήλιος στην πραγματικότητα κινείται μέσω 13 αστερισμών και όχι 12. Στη συνέχεια, ανέθεσαν σε καθέναν από αυτούς τους 12 αστερισμούς ίσο χρόνο. Ο Ήλιος, όμως, ευθυγραμμίζεται επίσης με τον Οφιούχο για περίπου 18 ημέρες κάθε χρόνο», συμπληρώνει. Έτσι, η NASA πρόσθεσε ένα ολοκαίνουργιο 13ο ζώδιο στο αστρολογικό μείγμα.

Η αστρολόγος Pauline Gerosa λέει: «Ο Οφιούχος ήταν πάντα ένας από τους υπάρχοντες αστερισμούς, απλώς δεν επιλέχθηκε από τους αρχαίους αστρολόγους για να είναι ένα από τα 12 ζώδια». Οφιούχος σημαίνει ο άνδρας που παλεύει με ένα φίδι και, όπως είναι ίσως αναμενόμενο, μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Τοξότη. Αναζητά ανώτερη εκπαίδευση και φώτιση, είναι ερμηνευτής των ονείρων και αναμένεται να κατακτήσει μια υψηλή θέση στη ζωή.

Οι αστρολόγοι προειδοποιούν ότι, βάσει αυτών των δεδομένων, το ζώδιό σου μπορεί να έχει αλλάξει.

Δες παρακάτω τις σωστές ημερομηνίες:

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου – 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου

Ιχθείς: 11 Μαρτίου – 18 Απριλίου

Κριός: 18 Απριλίου – 13 Μαΐου

Ταύρος: 13 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Δίδυμοι: 21 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

Καρκίνος: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Λέων: 10 Αυγούστου – 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου – 29 Νοεμβρίου

Ophiuchus: 29 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου