Σου έχει τύχει ποτέ να μπορείς να μαντέψεις το ζώδιο κάποιου από το χαρακτήρα του; Μήπως ανήκεις σε εκείνους που νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν καθόλου με το δικό τους ζώδιο;

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται άλλοι να ταυτίζονται τόσο με το ζώδιό τους και άλλοι όχι, οι αστρολόγοι απαντούν πως πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό:

1. Μήπως δεν γνωρίζεις το πραγματικό σου ζώδιο;

Υπάρχει λόγος που οι αστρολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να γνωρίζεις σωστά και με ακρίβεια την ώρα που έχεις γεννηθεί όταν προσπαθείς να μάθεις περισσότερα για τον αστρολογικό σου εαυτό. Οι λεπτομέρειες βαραίνουν ιδιαίτερα όταν έχεις γεννηθεί στις αλλαγές των ζωδίων, καθώς η ώρα της γέννησης είναι καθοριστική για να γνωρίζεις το σωστό σου ζώδιο. Μήπως, λοιπόν, έχεις υπολογίσει κάτι λάθος;

2. Επηρεάζεσαι από άτομα του ζωδίου με τα οποία δεν ταιριάζεις καθόλου

Ξέρεις ότι κάποιος που δεν συμπαθείς ή με τον οποίο δεν ταιριάζεις καθόλου είναι το ίδιο ζώδιο με σένα. Αυτό αρκεί για να «κλειδώσει» στο μυαλό σου η εντύπωση ότι πραγματικά δεν ταιριάζεις καθόλου με το ζώδιό σου. Η αστρολογική ταυτότητα κάθε ατόμου, όμως, δεν καθορίζεται αποκλειστικά από το ζώδιό του. Άτομα που έχουν γεννηθεί ακόμη και την ίδια μέρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί καθένας έχει έναν μοναδικό αστρολογικό χάρτη, που υπολογίζει πού ήταν ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες τη στιγμή που γεννήθηκε. Κάθε πλανήτης αντιπροσωπεύει ένα ξεχωριστό κομμάτι του εαυτού, γι’ αυτό και ο καθένας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αυτών των στοιχείων.

3. Βασίζεσαι στα στερεότυπα

Πολλά είναι εκείνα που λέγονται, συνήθως με χιουμοριστική διάθεση, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζωδίων. Εάν η μόνη σου σχέση με την αστρολογία είναι αυτές οι πληροφορίες, είναι πιθανό να έχεις διαστρεβλωμένη άποψη για το τι χαρακτηρίζει συγκεκριμένα το δικό σου ζώδιο και γι’ αυτό να μην νιώθεις ότι ταυτίζεσαι.

4. Δεν είσαι το κύριο ζώδιό σου, αλλά ταιριάζεις περισσότερο με κάποιο άλλο στοιχείο του αστρολογικού σου χάρτη

Η μέρα που γεννήθηκες ορίζει ποιο είναι το ηλιακό σου ζώδιο. Κι ενώ ο Ήλιος αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των αστρολογικών σου χαρακτηριστικών, στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα μέρος του γενέθλιου χάρτη σου.

Είναι, λοιπόν, πιθανό οι πλανήτες να βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια τη στιγμή της γέννησής σου, με αποτέλεσμα να έχεις κάποια χαρακτηριστικά που εμπίπτουν καλύτερα σε άλλο ζώδιο και όχι το ηλιακό.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Renee Sills (@embodiedastrology)

5. Ο Ερμής σου βρίσκεται σε διαφορετικό ζώδιο από τον Ήλιο σου

Ο εαυτός που παρουσιάζουμε προς τα έξω είναι συνήθως μόνο ένα μέρος ολόκληρης της προσωπικότητάς μας. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που υπαγορεύει τον τρόπο επικοινωνίας και σκέψης.

Δεδομένου του πόσο γρήγορα κινείται γύρω από τον Ήλιο, δεν αποκλείεται, της στιγμή της γέννησής σου να βρισκόταν σε διαφορετικό ζώδιο από τον Ήλιο, επηρεάζοντας το τελικό αποτέλεσμα της προσωπικότητάς σου.

6. Ο Ήλιος σου κοιτάζει άλλους πλανήτες

Οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Δεν μοιάζουν οι άνθρωποι, απλώς επειδή μπορεί να έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα.

Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο πιο ταιριαστά μπορεί να σου φανούν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου εάν εμβαθύνεις στις λεπτομέρειες του αστρολογικού σου χάρτη. Για παράδειγμα, βασικό ρόλο παίζουν οι όψεις των πλανητών, δηλαδή γωνίες που σχηματίζουν μεταξύ τους οι πλανήτες, επηρεάζοντας πτυχές του χαρακτήρα σου.

Αυτές οι γωνίες είναι σαν συνομιλίες μεταξύ πλανητών, επομένως οι γωνίες που δημιουργούν οι άλλοι πλανήτες με τον Ήλιο σου θα μπορούσαν να επηρεάσουν το κατά πόσο ταιριάζεις με το ηλιακό σου ζώδιο.

7. Το ανερχόμενο ζώδιό σου είναι διαφορετικό

Το ανερχόμενο ζώδιο είναι η εκδοχή του εαυτού που εμφανίζεις στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι πιθανώς η εκδοχή της προσωπικότητάς σου, με την οποία οι άλλοι είναι πιο εξοικειωμένοι και αυτή που αναγνωρίζεις ως ο τρόπος που κινείσαι στον κόσμο.

Εάν αυτό το ζώδιο βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό ζώδιο από τον Ήλιο σου, μπορεί να αισθάνεσαι ότι σχετίζεσαι περισσότερο με αυτό το ζώδιο.