Αν αυτό είναι ένα από τα Σαββατοκύριακα που νιώθεις πως η όρεξη σού περισσεύει και δεν έχεις τι να την κάνεις, και ταυτόχρονα δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι- τότε ήρθε η ώρα να ξεδιπλώσεις, ή να ανακαλύψεις, το ταλέντο σου στη μαγειρική.

Εδώ θα δεις 4 από τις αγαπημένες μας συνταγές οι οποίες δεν θα σε δυσκολέψουν ιδιαίτερα και θα κάνουν αυτό σου το Σαββατοκύριακο ξεχωριστό.

Gingerbread Pancakes

4 εύκολες και νόστιμες συνταγές για το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς
savorynothings.com

Υλικά:

Ξηρά Συστατικά

  • 2 ¼ κούπες αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Gingerbread Spice Mix
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υγρά Συστατικά

  • 1 ¼ φλιτζάνι γάλα
  • ⅓ φλιτζάνι μελάσα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τα ξηρά υλικά. Χτύπα όλα τα υγρά υλικά μαζί σε ένα άλλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε τα υγρά στα ξηρά υλικά. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Ψέκασε με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι ή χρησιμοποίησε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν τα pankcakes. Ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι ανά τηγανίτα. Μαγείρεψε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογύρισε και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 1-2 λεπτά. Κάνε το ίδιο για όλο το μείγμα.

Σουφλέ γλυκοπατάτας με topping από καρύδια πεκάν

Οι 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο
deliciousmeetshealthy.com

Υλικά:

  • 3 – 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το topping από πεκάν:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλύνε και καθάρισε τις γλυκοπατάτες. Κόψε τες σε φέτες για είναι πιο μαλακές όσο θα μαγειρεύονται. Βάλε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράσε τες μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, αφαίρεσέ τες από το νερό.

Μετάφερε τις πατάτες σε ένα μπολ και πολτοποίησέ τες να γίνουν πουρές. Πρόσθεσε 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας, 1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, 2 αυγά, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά και βάλε τα με το μείγμα της γλυκοπατάτας σε ένα λαδωμένο ταψί.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ανακάτεψε τα υλικά του topping μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Άπλωσε το topping πεκάν πάνω από τo σουφλέ γλυκοπατάτας. Εάν θέλετε, μπορείς να προσθέσεις και μερικά χοντροκομμένα πεκάν από πάνω. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας και σουσαμιού

Οι 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο
purewow.com/KATHERINE GILLEN

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1½ κιλό κιμά κοτόπουλου

Για τη σάλτσα:

  • 90 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
  • λίγο ξίδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ¼ κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Για το σερβίρισμα:

Λευκό ρύζι στον ατμό, καρότα κομμένα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, λάχανο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι σε φέτες και σουσάμι.

Εκτέλεση:

Φτιάξε τα κεφτεδάκια:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψέκασε ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την τριμμένη φρυγανιά. Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και με καθαρά χέρια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου ή ένα κουτάλι, σχημάτισε το μείγμα σε κεφτεδάκια και βάλε τα στο ταψί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως, 20 έως 25 λεπτά.

Φτιάξε το γλάσο:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι και άφησέ τα να σιγοβράσουν ελαφρά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το άμυλο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και χτύπα ελαφρά να ενωθούν. Πρόσθεσε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο στο μείγμα σόγιας-σησαμιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Απόσυρε από το μάτι της κουζίνας και άφησέ το στην άκρη.

Για να σερβίρεις, ρίξε απαλά τα κεφτεδάκια στο γλάσο ή σέρβιρέ το στο πλάι. Μπορείς να τα σερβίρεις επίσης με λευκό ρύζι στον ατμό και διάφορα ωμά λαχανικά, όπως καρότα σε φέτες, αγγούρια σε φέτες, ψιλοκομμένο λάχανο και κρεμμύδι σε φέτες. Γάρνιρε στο τέλος με σουσάμι.

Ρόφημα με καφέ και μπαχαρικά

Οι 4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο
©Pexels/@Nadi Lindsay

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι εσπρέσο

Εκτέλεση:

Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το τζίντζερ, την κανέλα και το γάλα βρώμης. Ζέστανέ τα σε χαμήλη θερμοκρασία, χωρίς όμως να πάρουν βράση. Ρίξε το μείγμα σε μια κούπα και στην ίδια κούπα βάλε και τον ζεστό εσπρέσο και ανακάτεψε καλά. Από πάνω βάλε λίγη τριμμένη κανέλα!