Το να έχεις μία δική σου γωνιά βιβλίου στο σπίτι είναι κάτι μαγικό. Είναι ο χώρος όπου ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και χαλαρώνεις.

Όσο μικρό και αν είναι το διαμέρισμα σου, πάντα υπάρχει χώρος για μία book nook ή αλλιώς γωνιά βιβλίου. Επίσης, δεν χρειάζεσαι ολόκληρη βιβλιοθήκη για να φτιάξεις αυτό το cozy μέρος στο σπίτι.  Αρκεί μόνο η όρεξη και η θέληση να δημιουργήσεις την τέλεια γωνιά όπου θα απολαμβάνεις ένα καλό βιβλίο.

1. Φτιάξε μία βιβλιοθήκη με πράγματα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για αυτή τη γωνιά βιβλίου. Μπορείς για παράδειγμα, να αξιοποιήσεις μία εσοχή τοίχου που μένει ανεκμετάλλευτη. Αν είσαι πιο δημιουργική, μπορείς να “χτίσεις” μικρά ράφια ή να χρησιμοποιήσεις παλιά κουτιά διακοσμώντας τα όμορφα. Ή απλώς μπορείς, να επαναφέρεις παλιά ράφια που είχες ξεχασμένα στην αποθήκη σου, να τα βάψεις ένα νέο χρώμα ή να τα διατηρήσεις vintage.

2. Γέμισε τη βιβλιοθήκη σου με πράγματα που ήδη έχεις

Όπως είπαμε, μεράκι χρειάζεται. Γέμισε τη μικρή βιβλιοθήκη σου με βιβλία που έχεις ήδη διαβάσει ή σκοπεύεις να διαβάσεις. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις τόμους για να φαίνεται πιο πλούσια. Ξεκίνα με τα αγαπημένα σου βιβλία και στη συνέχεια, θα προστεθούν και άλλα.

3. Τοποθέτησε την καρέκλα διαβάσματος σου στο πιο φωτεινό σημείο του σπιτιού

Δεν θα μπορούσες να έχεις μια γωνιά βιβλίου χωρίς μία αναπαυτική καρέκλα ή πολυθρόνα. Αν θες να το κάνεις πιο movie-like, εμπιστεύσου μας. Τοποθέτησε κοντά στο μπαλκόνι/ παράθυρο στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι για παράδειγμα. Σε αυτή τη γωνιά θέλεις να απολαμβάνεις το βιβλίο σου και αυτό δεν μπορεί να μη συνδυαστεί με το καλό φως.

Credit: @bookishlyabigail

4. Πρόσθεσε φωτάκια και φυτά

Τα φωτάκια γύρω από τη βιβλιοθήκη σου μπορούν να κάνουν αμέσως πιο  aesthetic τη γωνιά σου. Τα φυτά εσωτερικού χώρου πάλι, μπορούν να προσδώσουν μια πιο minimal άποψη στο χώρο σου. Η γωνιά βιβλίου θα γίνει το αγαπημένο σου spot μετά τη δουλειά, πριν το γυμναστήριο και έπειτα από μία κουραστική ημέρα. Αξίζει να τη διακοσμήσεις όπως σου αρέσει.

5. Βάλε αντικείμενα που αγαπάς γύρω από αυτή

Γιατί να μη προσθέσεις και μερικά ακόμη στοιχεία που αγαπάς; Αν θέλεις να νιώσεις άνετα σε αυτή τη γωνιά, πρέπει να το κάνεις σωστά. Κεράκια, cozy κουβέρτα στην πολυθρόνα σου και οι αναπαυτικές παντόφλες σου είναι μερικές μόνο ιδέες. Πρόσθεσε ότι σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία.

Credit: @shelf.help

6. Περιόρισε τους θορύβους

Αν έχεις επιλέξει η καρέκλα διαβάσματος σου να βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, όπως το μπαλκόνι σου, θα πρέπει να περιορίσεις το θόρυβο γύρω από αυτήν. Αν μένεις σε περιοχή με πολλή κίνηση, το διάβασμα σου θα διακόπτεται συχνά. Μπορείς να βάλεις ένα ραδιόφωνο για μια πιο vintage άποψη και κυρίως για να ξεφεύγεις με τη μουσική και όχι με τις κόρνες. Μπορείς επίσης να βάλεις περισσότερα φυτά τα οποία θα “περικυκλώνουν” τη γωνιά σου και θα προσδίδουν μία ηρεμία στο χώρο. Αν όλα αποτύχουν, χρησιμοποίησε τα headphones σου και αφέσου στη μουσική σου διαβάζοντας.

featured photo: Breanne/@bees_reads