Τα φυτά εκτός από διακοσμητικά στοιχεία -ειδικότερα τα τελευταία χρόνια- έχουν και διάφορες ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με μελέτες, τα φυτά στο σπίτι μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση, τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητά σου. Λέγεται πως μειώνουν το στρες και την κόπωση. Αν και η πιο γνωστή δράση τους αφορά το φυσικό φιλτράρισμα του αέρα κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης. Γιατί να μην γευτείς κι εσύ τις ευεργετικές τους ιδιότητες;

Δώσε λοιπόν ζωή στο χώρο σου εμπνευσμένη από τις ακόλουθες ιδέες που βρήκαμε στο Instagram για τα φυτά στο χώρο σου.

1. “Garden Room”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda 🏡. (@linflo66) στις

Ένταξε τα φυτά στο χώρο σου για να απολαμβάνεις κάθε μέρα την επαφή σου με τη φύση. Δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις την ιδέα του garden room σαν να φτιάχνεις ένα μικρό θερμοκήπιο στο σπίτι. Αν όμως το κάνεις πρόσθεσε καρέκλες και ένα τραπεζάκι ώστε να το διαμορφώσεις σαν ένα μικρό σαλόνι στον… εσωτερικό σου κήπο.

2. Ενσωμάτωση φυτών στη διακόσμηση

Αν θεωρείς ότι το σπίτι σου δεν θα μπορούσε να χωρέσει έναν εσωτερικό κήπο, πρόσθεσε τα φυτά στη διακόσμησή του. Επίλεξε γλάστρες που να ταιριάζουν με τα χρώματα του χώρου σου και φυτά που θα πλαισιώσουν με κομψότητα ακόμα και την τραπεζαρία σου.

3. Βoho αισθητική

Αγκάλιασε το ρομαντικό στοιχείο που δίνει ένα φυτό στο χώρο σου και διακόσμησε το χώρο που κοιμάσαι με φυτά. Θα είναι σαν να μπαίνεις στον δικό σου φανταστικό κόσμο.

*Προσοχή: Τα φυτά το βράδυ εκκρίνουν διοξείδιο του άνθρακα οπότε καλό είναι να επιλέξεις φυτά τα οποία θα μπορείς να βγάζεις από το δωμάτιο σου πριν κοιμηθείς.

4. Δημιουργώντας τη θέα που εσύ θες

Η διακόσμηση του χώρου σου με φυτά μπορεί να γίνει και εξωτερικά. Πλαισίωσε λοιπόν το παράθυρό σου εξωτερικά με έναν κισσό ή ένα πλατύφυλλο φυτό που θα λειτουργήσει σαν μια φυσική κουρτίνα. Ό,τι και να βάλεις ανάμεσα σε δύο ανθισμένα κλαδιά θα φανεί πιο όμορφο, οπότε γιατί να μην το κάνεις στο παράθυρό σου;

5. Δωμάτιο ”ευημερίας”

Δεν χρειάζονται υπερβολές όσο και να καλπάζει η φαντασία σου. Αν τα χρώματα και σχέδια στο δωμάτιό που θα είναι έντονα, επίλεξε λίγα μόνο. Τοποθέτησέ τα πίσω από μια πολυθρόνα, μόνο στις γωνίες του δωματίου ή ακόμα και σε μερικές κρεμαστές γλάστρες.

featured image: Pinterest | John M. Hall