Οι φιλίες είναι μια δύσκολη πίστα στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι λογικό να γίνονται λάθη σε αυτές, αλλά είναι απαραίτητο να διορθώνονται κιόλας. Δες ποια είναι τα λάθη που εσύ κάνεις στις φιλίες σου, ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κριός

Δεν είναι δύσκολο για έναν ατρόμητο Κριό να φέρει νέους φίλους στη ζωή του. Είναι διασκεδαστικός και δίνει έμπνευση και όρεξη για ζωή σε όσους είναι γύρω του. Η παγίδα για αυτό το ζώδιο είναι να τους διατηρήσει μιας και τείνει να έχει πολλές απαιτήσεις, ειδικά στην αρχή μιας φιλίας. Καλό είναι να μην “τρομάζει” τους ανθρώπους που το προσεγγίζουν με τις απαιτήσεις και τα υψηλά στάνταρ του.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ένας σταθερός φίλος που παίρνει λιγότερα από όσα δίνει. Θέλει οι φίλοι του να είναι οι καλύτερες εκδοχές τους, και έτσι μπορεί να γίνει αρκετά επικριτικός. Παρόλα αυτά η ασφάλεια και η σταθερότητα που προσφέρει είναι βασικά ζητούμενα από έναν καλό φίλο.

Δίδυμοι

Η τάση των Διδύμων να φέρνουν νέα άτομα στη ζωή τους συνεχώς και να αλλάζουν παρέες, είναι και ο λόγος που οι φιλίες τους πολλές φορές δεν διαρκούν. Αν καταφέρει να δίνει προσοχή στα άτομα που την αξίζουν και να μην τα παραμελεί, θα δει να δημιουργούνται στη ζωή του φιλίες δυνατές και όχι πυροτεχνήματα.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι χρειάζεται να μάθουν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους στις φιλίες. Είναι καλοί στο να διαβάζουν τις ενέργειες και αν εκμεταλλευτούν αυτό τους το χάρισμα θα καταφέρουν να αντιλαμβάνονται ποιοι άνθρωποι αξίζουν την προσοχή τους και ποιοι όχι. Έτσι θα σταματήσουν να κρατούν κακία σε άτομα που τους πλήγωσαν, ενώ εκείνοι θα μπορούσαν εύκολα να το έχουν προβλέψει και αποφύγει.

Λέων

Ο Λέων δίνει την αίσθηση του υπερβολικά extra ανθρώπου, κάνοντας τους άλλους να σκέφτονται δυο φορές αν πρέπει να τον πάρουν σοβαρά ή όχι. Πρόκειται για άτομα που είναι πάντα περισσότερο περιποιημένα από όσο απαιτεί μια κατάσταση. Μέχρι λοιπόν οι άλλοι να καταλάβουν πως έχουν βάθος, ενδιαφέροντα και χόμπι, νομίζουν πως είναι απλά οι τύποι με τους οποίους θα περάσουν καλά στο πάρτι.

Παρθένος

Ο Παρθένος κάνει ωραίες συζητήσεις και έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Ωστόσο, είναι λίγο ντροπαλός όταν γνωρίζει νέους ανθρώπους και ίσως καταλήγει να γίνεται επικριτικός και σνομπ στην προσπάθειά του να το κρύψει. Αν αποδεχτεί τη ντροπαλότητα και τις άβολες στιγμές του, θα μπορέσει να δείξει πιο γρήγορα πόσο ενδιαφέρον άνθρωπος και φίλος είναι.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το πιο φιλικό ζώδιο. Το θέμα του είναι το FOMO που παθαίνει όταν φίλοι του αρχίζουν να έρχονται κοντά μεταξύ τους και εκείνος σταματάει να είναι ο συνδετικός κρίκος. Ακόμα χειρότερα γίνονται τα πράγματα για έναν Ζυγό όταν οι φίλοι του βγαίνουν και χωρίς εκείνον. Χρειάζεται να μάθει να δέχεται τις ανθρώπινες επαφές που γίνονται γύρω του και χωρίς εκείνον.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός προτιμά να έχει έναν στενό κύκλο φίλων, οπότε τα μεγάλα groups ανθρώπων τον αγχώνουν πολύ. Όταν κάνει νέους φίλους προτιμά να βγαίνει με εκείνους προσωπικά και όχι με άλλα άτομα στο ίδιο τραπέζι. Αυτό τον κάνει να δείχνει κλειστός και επιφυλακτικός. Πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται και να κάνει υποχωρήσεις για να είναι οι φίλοι του ευτυχισμένοι και να μην έχουν παράπονα.

Τοξότης

Ο Τοξότης αγαπά την περιπέτεια και λατρεύει να κάνει φίλους μέσα σε μια. Παρόλα αυτά, όσο περνάει ο καιρός και νιώθει κοντά με ένα άτομο, κάνει την εμφάνισή της η φοβία της οικειότητας. Τότε ο Τοξότης αρχίζει να φρικάρει και σταδιακά απομακρύνεται. Αν μάθει να παρατηρεί τον εαυτό του και να εντοπίζει αυτές τις στιγμές, θα τις αντιμετωπίζει κιόλας. Ίσως και με χιούμορ, που είναι το δυνατό του στοιχείο.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι τείνουν να είναι συντηρητικοί και κλειστοί. Παρόλο το σκληρό περιτύλιγμα, έχουν πολλά να προσφέρουν σε έναν φίλο. Είναι αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι. Όταν κάνει φίλους προσπαθεί να κρύψει αυτές τις υπέροχες ποιότητές του, γιατί φοβάται μην πληγωθεί. Αν αφήσει αυτόν τον φόβο πίσω του, θα δείξει πόσο προστατευτικός γίνεται με τα άτομα που αγαπάει.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που ποτέ δεν κρίνει και αυτή είναι μια ποιότητα που όλοι θέλουμε σε έναν φίλο. Ωστόσο, δείχνει απόμακρος και αφηρημένος, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με συναισθήματα. Προτιμάει να μιλήσει για φιλοσοφία παρά για ένα δραματάκι στο γραφείο. Όταν μάθει να διαχειρίζεται τις ανάγκες των φίλων του, θα δει πως δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά.

Ιχθύς

Συμπονετικοί και ενστικτώδεις, οι Ιχθύς γίνονται απίστευτοι φίλοι. Αλλά δεν είναι καθόλου επιλεκτικοί με τα άτομα που βάζουν στη ζωή τους. Στο τέλος πληγώνονται, ενώ θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει τα red flags από την αρχή. Επίσης, έχουν την τάση να κρατούν κακίες και να μην τις εκφράζουν ποτέ. Αν το δουλέψουν αυτό, θα δείξουν πως είναι άτομα με τη σοφία και των δώδεκα ζωδίων μαζί.

featured image: Pure Wow