Είναι λογικό να ψάχνεις τρόπους να μείνεις ενεργοποιημένη. Ακόμα και όταν δεν έχεις όρεξη να πας στην προπόνηση. Σαφώς, δεν χρειάζεται το γυμναστήριο να είναι όλη σου η ζωή, μόνο ένα (διασκεδαστικό) μέρος της. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το αισθάνεσαι περισσότερο, όταν κάνεις spinning ή έναν ακόμα γύρο burpees με την κολλητή σου.

Πολλές μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να παραμείνεις αφοσιωμένη και ενθουσιασμένη με τις προπονήσεις σου, αν τις μοιράζεσαι με κάποιον φίλο. Τα παιδιά είναι ένα τέλειο παράδειγμα – σε μια έρευνα του 2011 φάνηκε ότι ασχολούνται με ένα υψηλότερο επίπεδο δραστηριότητας, όταν έχουν ένα βασικό κίνητρο: Να παίζουν με τον καλύτερο φίλο τους.

Αυτό ισχύει για όλους, ακόμα και όταν μεγαλώνουμε. Άλλη μελέτη έδειξε ότι η ομαδική άσκηση μειώνει τα επίπεδα άγχους κατά 26% σε σύγκριση με την ατομική προπόνηση.

Επομένως, λίγο gossip και η υπόσχεση μιας βόλτας μετά το τέλος της γυμναστικής κάνει την άθληση πιο ευχάριστη. Όμως, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Για παράδειγμα, ένας φίλος σε παρακινεί και κάνει πιο διασκεδαστική μια βαρετή προπόνηση. Επιπλέον, σε βοηθάει να διαμορφώσεις μια υγιεινή ρουτίνα. Και μεταξύ μας, ποιος δεν θα μπορούσε να επωφεληθεί από έναν μικρό φιλικό ανταγωνισμό;

Τώρα, αν θέλεις να πας τις προπονήσεις σας σε άλλο επίπεδο, διάβασε μερικές ασκήσεις:

High Five Planks

Κάνετε και οι δύο φίλοι ένα plank στηριζόμενοι στις παλάμες. Είστε απέναντι και κοιτάτε ο ένας τον άλλον. Σηκώνεις το ένα χέρι και κάνεις high five στο αντίθετο χέρι του φίλου σου (ή της φίλης σου) και αυτός στο δικό σου.

Το σημαντικό εδώ είναι να επικεντρωθείτε στη στήριξη του πυρήνα του κορμού σας. Προσέξτε να μη περιστρέφετε τους γοφούς σας. Κάνετε αυτή τη κίνηση εναλλάξ για 45 δευτερόλεπτα.

Heel Taps με band

Ξαπλώνεις στο έδαφος με την πλάτη. Τα γόνατά σου είναι λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Η φίλη σου στέκεται όρθια πίσω από το κεφάλι σου. Παίρνει ένα band για αντίσταση και τυλίγει το ένα άκρο του γύρω από τα πόδια σου. Κρατά την άλλη άκρη στα χέρια της. Εσύ που είσαι ξαπλωμένη θα πρέπει να ακουμπάς ελαφρά το έδαφος με τις φτέρνες σου και να επιστρέφεις στην αρχική σου θέση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να κρατάς τα γόνατά σου σε κλίση 90 μοιρών καθ ‘όλη τη διάρκεια των επαναλήψεων. Το set διαρκεί 45 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αλλάζετε θέση.

Πλάγιες ρίψεις με Med Ball

Παίρνεις μια medicine ball και στέκεσαι απέναντι, αλλά στην ίδια κατεύθυνση με την κολλητή σου. Πετάς πλάγια την μπάλα προς την πλευρά της και αυτή στην επιστρέφει. Με αυτή την άσκηση γυμνάζεις πολύ τον πυρήνα του κορμού σου και τα πόδια σου. Μετά από 45 δευτερόλεπτα αλλάζετε σημείο, για να γυμνάσετε την άλλη πλευρά του σώματος.

Cardio Burst

Δοκιμάστε αυτό για ένα δυνατό cardio: Η μια ολοκληρώνει 20 squats με το βάρος του σώματός της, ενώ η άλλη κάνει jumping jacks έως ότου τελειώσει η φίλη της. Συμπληρώνετε τρεις γύρους.

Διάβασε επίσης: 5 πράγματα να κάνεις με την κολλητή σου που είναι Λέων τον Αύγουστο

featured image: MyDomaine