Ο αέρας, η περιττή υγρασία και οι κρύες μέρες του χειμώνα σίγουρα είναι παράγοντες που δεν βοηθάνε τα μαλλιά σου. Σε όποια κατηγορία μαλλιών και αν ανήκεις, το φριζάρισμα αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν αυτή την εποχή. Όσες ώρες κι αν έχεις περάσει μπροστά στον καθρέφτη, τα μαλλιά τον χειμώνα τείνουν να δείχνουν θαμπά και ξηρά. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την ξηρότητα και την ατονία είναι η χρήση ενός heat protection spray.

Ως φυσικό τρόπο ανανέωσης, τα μαλλιά περιέχουν πρωτεΐνες κερατίνης και δεσμούς υδρογόνου. Κάθε φορά όμως που χρησιμοποιείς θερμότητα πάνω τους, αυτά διασπώνται. Έτσι, τις στιγμές που εσύ προσπαθείς με το πιστολάκι ή την πρέσα να τα φέρεις στα μέτρα σου, αυτά χάνουν τα φυσικά τους έλαια και τις πρωτεΐνες και ατονούν. Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να τα προστατεύεις εφαρμόζοντας πριν, ένα προστατευτικό σπρέι θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να τα κρατήσεις πιο λαμπερά, πιο υγιή και λιγότερο επιρρεπή στη θραύση.

Για πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να αναζητήσεις ένα προϊόν που να περιέχει σιλικόνη και συστατικά ενυδάτωσης. Επιπλέον, καλό θα ήταν να προσέξεις να αναγράφει πάνω ότι σου παρέχει προστασία θερμότητας τουλάχιστον ως 200°C.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Tresemme Thermal Creation Heat Tamer Leave-In Spray

byrdie.com

Schwarzkopf Osis Flatliner Heat Protection Spray

allbeauty.com

Kerastase Discipline Fluidissime Spray

allbeauty.com

Alterna Caviar Restructuring Bond Repair Leave-In Heat Protection Spray

sephora.com

GHD Heat Protect Spray

sephora.com
Featured photo: Byrdie