Το 2020 ήρθε και σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία νέα αρχή για νέους στόχους, νέες βλέψεις, νέα όνειρα. Δες το σαν ένα restart button, σαν μια νέα αρχή, μια ευκαιρία που σου δίνεται ώστε να πετύχεις όλα εκείνα που σε βασάνιζαν το έτος που πέρασε και να βάλεις νέους στόχους.

Ομολογουμένως, το νέο έτος σε ανανέωσε, σε αναζωογόνησε και σε έβαλε σε mood, ‘let’s do it ‘. Όσον αφορά τα εργασιακά σου λοιπόν, το πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις και να έχεις την επιθυμητή ανέλιξη. Δες παρακάτω, πώς ο επαναπροσδιορισμός στόχων και κάποιες μικρές αλλαγές, μπορούν να σου φέρουν όσα επιθυμείς το νέο έτος.

Είτε βρίσκεσαι σε αναζήτηση νέας εργασίας, είτε έχεις πλανάρει αλλαγή καριέρας, είτε θες προαγωγή εκεί που είσαι τώρα, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να έρθει η επιτυχία. Παρακάτω θα βρεις ορισμένες συμβουλές για να πετύχεις τους στόχους σου αυτούς.

Προσδιόρισε τι σημαίνει επιτυχία για εσένα το 2020

Ίσως το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας σου. Τι πραγματικά σημαίνει επιτυχία για σένα; Τι θέλεις να πετύχεις το νέο έτος που θα σε κάνει χαρούμενη και ολοκληρωμένη; Πού θες να βρίσκεσαι επαγγελματικά στο τέλος του έτους; Ακόμα και δεν έχεις μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό, βρες όλα εκείνα τα μικρά που θα σε κάνουν να φτάσεις στον στόχο σου – ακόμα και αν είναι άγνωστος για την ώρα. Κάτσε και γράψε το τι θες να πετύχεις και έχε το συνεχώς στο μυαλό σου.

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο networking

Μεγάλωσε τον επαγγελματικό σου κύκλο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Από το να πηγαίνεις σε επαγγελματικά events ή συνέδρια, μέχρι και το να συνδεθείς με συναδέλφους, συμφοιτητές, επαγγελματίες του χώρου στο LinkedIn. Οι διασυνδέσεις σου αυτές αποτελούν τις καλύτερες πηγές για να βρεις μια νέα δουλειά ή να χτίσεις σχέσεις με άλλους επαγγελματίες.

Βρες έναν μέντορα

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, μόνο το 3% των νέων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας διαθέτουν μέντορα. Ενώ 2 στους 5 θα ήθελαν να έχουν έναν. Οι μέντορες δύνανται να σου δίνουν μια ολοκληρωμένη οπτική του επαγγέλματος σου, αλλά και να σε συμβουλεύουν σχετικά με την καριέρα σου. Μπορείς λοιπόν, να συνδεθείς σε μια πλατφόρμα και να βρεις τον δικό σου μέντορα.

Ξεκίνησε ένα νέο χόμπι

Προκειμένου να βελτιώσεις την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σου στη δουλειά, αλλά και για την διατήρηση ισορροπίας μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, είμαι ζωτικής σημασίας να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος. Κάνε κάτι με το οποίο είσαι παθιασμένη, που σε ευχαριστεί να το κάνεις, είτε αυτό είναι ένα νέο σπορ, είτε κάτι με χειροτεχνία. Οτιδήποτε με το οποίο μπορείς να απασχολήσεις το μυαλό σου και να σου αποσπάσει την προσοχή από τα εργασιακά προβλήματα εκτός δουλειάς. Θα σε βοηθήσει να ξεφεύγεις από την καθημερινή σου ρουτίνα.

Βρες την καριερα που σου ταιριαζει αναλογα με την προσωπικοτητα σου

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Σίγουρα το έχεις ξανά ακούσει στο παρελθόν, συνεπώς, ξέρεις ότι το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με συναδέλφους, οικογένεια, φίλους, μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα τέλμα. Και αυτό, γιατί πάντα θα βρίσκεις κάτι που κάνεις λάθος, κάτι που υστερείς, όχι απαραίτητα ρεαλιστικά, αλλά στον δικό σου μικρόκοσμο, πάντα κάτι θα υπάρχει. Με το να επικεντρωθείς στους δικούς σου στόχους και στην προσωπική σου επιτυχία, διατηρείς τη συγκέντρωση σου στην καριέρα σου και σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά.

Ανανέωσε το βιογραφικό σου και το προφίλ σου στο LinkedIn

Ανεξάρτητα με τη χρησιμότητα του βιογραφικού σου σημειώματος ένα περιποιημένο, ενημερωμένο και συμπυκνωμένο βιογραφικό, πάντοτε χρειάζεται. Η παρουσία σου online είναι σημαντική και πρέπει να σε αντιπροσωπεύει ανά πάσα στιγμή. Μέσα από το βιογραφικό σου έχεις την ευκαιρία σου να δείξεις ποια πραγματικά είσαι. Δες το σαν μια λεπτομερέστερη φωτογραφία του εαυτού σου. Κάνε προσθέσεις και αφαιρέσεις λοιπόν και διαμόρφωσε το ιδανικό βιογραφικό και προφίλ στο LinkedIn.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο μέχρι να πας και να γυρίσεις από τη δουλειά

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο χάνεις καθημερινά στα πέρα δώθε στη δουλειά; Χρόνος παντελώς ανεκμετάλλευτος. Την φετινή χρονιά λοιπόν, πάρε την απόφαση να σώσεις αυτόν τον χρόνο και να τον μετατρέψεις σε κάτι παραγωγικό. Η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάμε, κάθε λεπτό μετράει. Διάβασε ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα ή οτιδήποτε αρμόζει στο χρόνο που διαθέτεις.

 featured image: Medium