Όταν το ‘’μένουμε σπίτι’’ έγινε καθημερινότητα με την πανδημία, οι περισσότεροι από εμάς αναβαθμίσαμε τους χώρους μας, με διάφορους τρόπους ώστε να γίνει ο χώρος μας ακόμα πιο φιλικός και φιλόξενος.

Ήδη από πέρυσι, εντοπίσαμε οι περισσότεροι μία ‘’πράσινη’’ επανάσταση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Και τώρα η χρήση του πράσινου στην εσωτερική διακόσμηση, γίνεται κι επίσημα τάση.

Το πράσινο χρώμα φέρνει στο νου εικόνες από την ύπαιθρο, τη φύση, την άνοιξη και την ανανέωση. Η γη ανανεώνεται την άνοιξη καθώς το πράσινο γρασίδι και τα φυτά ξεφυτρώνουν από το έδαφος που ήταν κρύο και καλυμμένο με χιόνι. Αυτή είναι η γενική εικόνα όταν σκεφτόμαστε τη μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται λοιπόν, να δημιουργήσουν ένα καταπράσινο περιβάλλον με φυτά, τα οποία, εκτός από το να προσθέτουν μια πινελιά ομορφιάς στο σπίτι, βοηθούν και στον καθαρισμό του αέρα. Αλλά δεν είναι μόνο τα φυτά που μπορούν να δώσουν την πράσινη πινελιά που λείπει από τον χώρο σου.

Μέσω της χρήσης πράσινων λεπτομερειών, μπορείς να φέρεις αρμονία στο περιβάλλον σου και βοηθούν να χαλαρώσεις στο τέλος μιας πολυάσχολης ή αγχωτικής ημέρας. Άλλωστε το πράσινο χρώμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, καταπραΰνοντας το πνεύμα.

Πώς να το ενσωματώσεις στον χώρο σου

Σε αντίθεση με πολλά ουδέτερα χρώματα, υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι χρήσης του πράσινου χρώματος στο σπίτι. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσεις πράσινες αποχρώσεις από την οροφή μέχρι το δάπεδο, αρκεί να κατανοήσεις τους κανόνες του χρώματος στην εσωτερική διακόσμηση.

Σκούρο πράσινο χρώμα στα ταβάνια

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deVOL Kitchens (@devolkitchens)

Αν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο στις οροφές, καθώς βοηθά στη δημιουργία ενός χαλαρού περιβάλλοντος, οι πολύ σκούροι ή φωτεινοί τόνοι μπορεί να είναι ενοχλητικοί. Εάν θέλεις πραγματικά να βάψεις την οροφή με πράσινο χρώμα, χρησιμοποίησε μία απόχρωση που να συμπληρώνει τα έπιπλα του δωματίου που θέλεις να βάψεις.

Πράσινοι τοίχοι στα κύρια δωμάτια:

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη deVOL Kitchens (@devolkitchens)

Οι απαλοί πράσινοι τόνοι προσθέτουν μια δροσερή ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσεις την αίσθηση του εξωτερικού χώρου σε έναν εσωτερικό. Προσπάθησε όμως το πράσινο που θα επιλέξεις να είναι σε απόχρωση που συναντάς στη φύση. Ούτε πιο έντονο ούτε πιο σκούρο.

Πράσινο χρώμα στο δάπεδο

Πολλά στυλ χαλιών έχουν ως κύριο χρώμα του μοτίβου τους, το πράσινο. Η μετάβαση των πράσινων με πιο απαλούς τόνους βοηθά στη δημιουργία μιας χαλαρής ατμόσφαιρας. Και πάλι, προσπάθησε να αποφύγεις τη χρήση πολύ σκούρων πράσινων αποχρώσεων στο πάτωμα.