Πόσο σεξ είναι το αρκετό σεξ; Εννοώ πόσο συχνά πρέπει να γίνεται τέλος πάντων; Μια φορά το μήνα; Τη βδομάδα; Ή τη μέρα;

Η αλήθεια είναι ότι όσο συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να συζητάει για σεξ, τόσο λιγότερο από τους συνομιλητές σου νομίζεις ότι κάνεις. Και αυτό εννοείται ότι προκαλεί τρομολαγνικές σκέψεις. Ότι δεν κάνεις όσο σεξ θα έπρεπε, ότι δεν έχετε μια υγιή, κοινή σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σου.

Τελικά πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Επειδή το να πέφτεις σε συγκρίσεις μόνο καλό δε σου κάνει, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Η τελευταία θεωρία γύρω από το θέμα λέει πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα. Αυτό σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, που ερεύνησε την ερωτική ζωή 15.000 ζευγαριών. Οι ερευνητές κατέληξαν πως η ευτυχία των ανθρώπων είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με μια σεξουαλική επαφή ανά βδομάδα. Ναι, μπορείς να κάνεις και παραπάνω φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό δε θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη.

Τελικά πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;
redonline.co.uk

Έχει καταλήξει το σεξ να είναι απλά ένας αριθμός;

Κάπως έχει χαθεί το νόημα ας το παραδεχτούμε. Συζητώντας για το sex το μόνο που κάνουμε είναι να πέφτουμε σε συγκρίσεις και να μετράμε φορές, συχνότητες, στάσεις, παρτενέρ. Μήπως δε βλέπουμε την ουσία; Ή μήπως πάλι έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας για επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις σε ερωτικές εμπειρίες και επαφές;

Μπορούμε απλά να ακούμε το σώμα μας; Να μην πιεζόμαστε, να μην μπαίνουμε σε καλούπια και να μην καταπιέζουμε και τους γύρω μας κυνηγώντας το φάντασμα μιας καλής σχέσης; Στην τελική αυτά τα πράγματα είναι σκέτη χημεία.

Διάβασε επίσης: Τα sex toys που θα βλέπουμε παντού από εδώ και πέρα


featured image: Medium