Το περπάτημα μπορεί να σου φαίνεται πολύ απλό, για να είναι αποτελεσματικό, όμως αυτή η γνωστή κίνηση μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Σαφώς, αυτό δε θα γίνει με έναν χαλαρό περίπατο 10 λεπτών. Δε χρειάζεται, όμως, να περάσεις και ώρες περπατώντας.

Τριάντα λεπτά ή περισσότερο είναι ένας ικανοποιητικός καθημερινός στόχος για το περπάτημα ή οποιοδήποτε είδος κίνησης.

Όπως και με όλους τους τύπους άσκησης, το σώμα θα ανταποκριθεί. Είναι, επομένως, σημαντικό να προσαρμόζεις όχι μόνο την ώρα, αλλά και την ένταση του συνηθισμένου βαδίσματός σου. Η επίτευξη συνεχών και διαρκών αποτελεσμάτων, αν και λίγες μέρες την εβδομάδα βοηθούν, θα πραγματοποιηθεί αν περπατάς κάθε μέρα. Εντάσσοντάς το στη ρουτίνα σου.

Για να καταφέρεις να χάσεις βάρος, ο ρυθμός σου θα πρέπει να αλλάζει διαρκώς. Να μη παραμένεις σε αυτόν περισσότερο από 30″ έως ένα λεπτό καθ ‘όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

Για παράδειγμα, περπάτησε με ρυθμό τέτοιο που θα μπορούσες να διατηρείς μια συνομιλία για 30 δευτερόλεπτα, έπειτα επιτάχυνε, ώστε να αναπνέεις έντονα για ένα λεπτό. Κάνε εναλλαγές των ρυθμών αυτών κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου.

Προσπάθησε να έχεις τους ώμους προς τα πίσω και το στήθος ελαφρώς ανυψωμένο. Να κοιτάς σταθερά μπροστά με το πηγούνι παράλληλα στο έδαφος. Επίσης, η κίνηση των χεριών να συγχρονίζεται με τον βηματισμό σου και οι αγκώνες να είναι λυγισμένοι κοντά στα πλευρά σου. Τέλος, σημαντικός είναι ο βηματισμός. Δίνε ώθηση στο πίσω πόδι από τη βάση του πέλματος, ενώ η φτέρνα του άλλου ποδιού να ακουμπάει πρώτη στο έδαφος και έπειτα σταδιακά όλο το πέλμα σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις να αναμειγνύεις κάθε μέρα έναν διαφορετικό στόχο ή θέμα – εστιάζοντας στους λόφους τη Δευτέρα ή επιταχύνοντας το περπάτημα για παράδειγμα την Τρίτη. Αυτό θα σε βοηθήσει να ακολουθείς πιο σταθερά ένα πρόγραμμα. Μη φοβηθείς να χαλαρώσεις την ένταση ή να κάνεις ένα διάλειμμα, εάν το σώμα σου δείξει ότι κάνεις πολλά και πολύ σύντομα.

Διάλεξε τα σωστά παπούτσια, πίνε νερό κατά τη διάρκεια που περπατάς και απόλαυσε τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει.

Δες ακόμα:

Πώς με το περπάτημα μπορείς να χάσεις λίπος από την κοιλιά


featured image: hoahoctro.vn