Όσες γυναίκες κι αν ρωτήσεις για τα μαλλιά τους δεν ξέρουν ακριβώς την απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να κάνουν ένα κούρεμα στις άκρες τους. Η πιο συνηθισμένη είναι κάθε 6 ή οκτώ εβδομάδες αλλά τελικά αυτό εξαρτάται από το μήκος και την ποιότητα των μαλλιών σου.

Θελήσαμε να μάθουμε ποια είναι η γνώμη του ειδικού για το πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας

Σύμφωνα με τον hairstylist Ρένο Πολίτη, ”Οι άκρες είναι το πιο ευαίσθητο τμήμα των μαλλιών. Παράγοντες όπως η ξηρότητα, οι καιρικές συνθήκες και η λάθος χρήση εργαλείων και προϊόντων styling μπορεί να δημιουργήσουν φθορά. Καθάρισε τις άκρες ανά δύο μήνες (με βρεγμένα μαλλιά). Χρησιμοποίησε θεραπευτικές μάσκες (προτιμήστε μάσκες που δεν ξεβγάζονται). Βάλε στην καθημερινότητά σου και ένα έλαιο μαλλιών (argan ή coconut) σε συχνή χρήση και τα μαλλιά μένουν υγιή και διατηρούν την λαμπερή τους όψη. Δοκίμασε θρεπτικές μάσκες και έλαια. Όχι μόνο  εξασφαλίζουν υγεία, αλλά μακραίνουν ακόμα πιο γρήγορα με άκρες γεμάτες λάμψη!”

Ο Ρένος μοιράστηκε μαζί μας δυο tips για τις ταλαιπωρημένες άκρες

Για τα φυσικά μαλλιά: 1 φλιτζάνι ροδόνερο, 1 κ.σ λάδι καρύδας, λίγες σταγόνες έλαιο λεβάντας. Σε ένα βαποριζατέρ ψεκάζουμε τρεις φορές την εβδομάδα πριν το λούσιμο και κρατάμε για 10 – 15 λεπτά. Για βαμμένα και ξανθά κάνουμε το ίδιο με σπιτική χειροποίητη μαγιονέζα! ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Stamp Eye Makeup: το update που χρειαζόταν το smokey eye