Προσθέτοντας την πρωτεΐνη της επιλογής σου φτιάχνεις ένα πλήρες γεύμα ενώ από μόνη της η πολέντα αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό, λέει η @themothercook.

Αυγά η δική μου επιλογή για σήμερα αλλά θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις μιας και η πολέντα είναι μία τέλεια gluten free βάση ιδανική για όλες τις εποχές και σούπερ εύκολη όταν την κάνεις στον φούρνο.

Υλικά για 2 άτομα:

2 παντζάρια ψημένα

1/4 ματσάκι μαϊντανό

μερικά κλωνάρια άνηθο

1/2 ματσάκι κόλιανδρο

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

100 γρ σπανάκι καθαρισμένο

80 γρ πολέντα

1 κ.γ. αλάτι + έξτρα για τα αυγά

40 γρ γραβιέρα τριμμένη

500 ml ζωμό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

70 γρ μυζήθρα

4 αυγά

για το γαρνίρισμα:

λίγα από τα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C αέρα. Τρίβουμε τα παντζάρια, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και πλένουμε το σπανάκι. Κρατάμε λίγα μυρωδικά στην άκρη για το σερβίρισμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι και τη γραβιέρα. Τα τρίβουμε απαλά μέχρι η πολέντα να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε σε ένα μεσαίο πυρέξ, στρώνουμε την επιφάνεια και προσθέτουμε το ζωμό. Ψήνουμε για 20′. Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μυζήθρα, αναμειγνύοντας καλά. Γυρίζουμε για άλλα 20′. Βγάζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κάνουμε 4 λακκούβες και τοποθετούμε τα αυγά.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πάνω από το κάθε ένα αυγό ενώ προσθέτουμε μερικά κομμάτια μυζήθρας σε διάφορα σημεία. Γυρίζουμε στον φούρνο για άλλα 8-10′ μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με λίγα μυρωδικά που έχουμε κρατήσει, λεμόνι και μπούκοβο.