Το βασικό με τη γυμναστική είναι να βρεις το είδος που ταιριάζει σε εσένα. Να βρεις αυτήν την άσκηση που σε ευχαριστεί να την κάνεις, χωρίς γκρίνια και κακή διάθεση. Μπορεί για εσένα αυτή άσκηση να είναι το περπάτημα, το τρέξιμο, η γιόγκα ή τα βάρη. Σε περίπτωση όμως που ακόμη δεν έχεις καταλήξει στην ιδανική για εσένα άσκηση, ίσως εδώ  ποιος τύπος άσκησης ταιριάζει καλύτερα σε εσένα, με βάση το ζώδιό σου.

Κριός – Σχοινάκι

Ο Κριός, ως το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, είναι γεμάτο ενέργεια και ένταση. Χρειάζεται μια προπόνηση με υψηλή ένταση για να μπορέσει να εκτονωθεί. Για αυτό Κριέ, βάλε δυνατά τη μουσική και δοκίμασε να κάνεις σχοινάκι για 20 λεπτά κάθε μέρα.

Ταύρος – Περπάτημα

Ο Ταύρος γενικά είναι χαλαρός. Του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του. Το περπάτημα μπορεί να είναι υποτιμημένο αλλά είναι πραγματικά υπέροχο για το σώμα.

Δίδυμος – Roller skating

O Δίδυμος είναι περίεργος, παρορμητικός και παιχνιδιάρης. Χρειάζεται κάτι συναρπαστικό και ”ζωντανό” που θα κρατάει το ενδιαφέρον του. Και αυτό το κάτι είναι τα rollers αφού έτσι μπορεί να συνδυάσει την άσκηση με την κοινωνικοποίηση που τόσο έχει ανάγκη.

Καρκίνος – Κολύμπι

Η συναισθηματική νοημοσύνη του Καρκίνου ξεχωρίζει, αλλά πολλές φορές αυτό τον κουράζει αφού πρέπει να λύνει όλα τα προβλήματα των γύρω του. Χρειάζεται μια προπόνηση που θα του προσφέρει μια στιγμή ηρεμίας μακριά από το θόρυβο. Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική προπόνηση σε όλο το σώμα, καθώς και πολύ θεραπευτική.

Λέων – Χορός

Ο Λέων είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, είναι κοινωνικός και άνετος. Ένα μάθημα χορού είναι διασκεδαστικό και αισιόδοξο όπως αυτός και θα του προσφέρει ακόμη περισσότερους τρόπους για να εκφραστεί.

Παρθένος – Πιλάτες

Ο Παρθένος εκπέμπει μια δυναμικότητα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι εργατικός, αποφασισμένος και έτοιμος για όλα. Μια προπόνηση που εστιάζει στον πυρήνα του, τον βοηθά να διατηρήσει αυτήν τη φυσική δύναμη, αλλά του επιτρέπει επίσης να βυθιστεί στην ηρεμία μακριά από τη λίστα υποχρεώσεων του.

Ζυγός – Ποδηλασία

Ο Ζυγός λατρεύει τον πολιτισμό -και τις ρομαντικές βόλτες- και μια ιδανική μέρα είναι να πάει σε ένα μουσείο και μετά σε μια συναυλία. Αλλά αυτό που επίσης αγαπάει είναι να βρίσκεται σε κίνηση για αυτό και το να κάνει τις αγαπημένες του διαδρομές με ποδήλατο είναι ιδανικό.

Σκορπιός – Kickboxing 

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Το kickboxing είναι μια εξαιρετική προπόνηση για αυτόν γιατί τον βοηθάει να διοχετεύσει κάπου όλη αυτή την ένταση που έχει μέσα του.

Τοξότης – Πεζοπορία

Ένα πράγμα που λατρεύει ο Τοξότης, μετά την ελευθερία του, είναι η περιπέτεια. Οι μεγάλες πεζοπορίες θα του δώσουν την ελευθερία που λαχταράει, καθώς και μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Η πεζοπορία άλλωστε είναι ένας τύπος άσκησης που βοηθάει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό.

Αιγόκερως – Αναρρίχηση

Είναι αποφασισμένος και φιλόδοξος και τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να φτάσει στην κορυφή. Είναι ρεαλιστής και ξέρει πως μπορεί να του πάρει λίγο χρόνο για να φτάσει εκεί που θέλει. Η ασφάλεια είναι όμως το κλειδί (θέλει να κινείται πάντα με υπευθυνότητα), οπότε η αναρρίχηση είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν.

Υδροχόος – SUP

Ο Υδροχόος είναι έξυπνος και αναλυτικός. Είναι επίσης πολύ ανεξάρτητος και απολαμβάνει το να περνάει χρόνο μόνος του. Θέλει να μένει μόνος με τις σκέψεις του προτού ξαναμπεί στη μάχη. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ζώδιο του αέρα, θέλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο νερό. Για αυτό πρέπει να δοκιμάσει το SUP το οποίο απαιτεί φυσική δύναμη και ικανότητα, αλλά προσφέρει επίσης ηρεμία.

Ιχθύς – Γιόγκα

Η στοχαστική πλευρά της γιόγκα δίνει στον Ιχθύ την παύση που χρειάζεται για να πάρει μια ανάσα και να δει τις καταστάσεις πιο καθαρά και με μια πιο ήρεμη ματιά. Έτσι. η γιόγκα θεωρείται ως ο ιδανικός τύπος άσκησης για έναν Ιχθύ.