Είναι γεγονός ότι τα κινούμενα σχέδια, αποτελούν ένα «όχημα» το οποίο ασκεί καθοριστική επίδραση στην ανάπτυξη των μικρών μας φίλων. Η αμεσότητα αλλά κι η άρρηκτη σύνδεση τους με τη χαλάρωση και την ψυχαγωγία, μετατρέπουν τα κινούμενα σχέδια σε μια υπέρογκη δύναμη προβολής προτύπων. Ακόμη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, μπορούν να αποτελέσουν έρεισμα για τη σωστή εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση της ακαλλιέργητης κι ευάλωτης προσωπικότητάς τους.

Γιατί όμως αυτός ο πρόλογος; Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις καλύτερα την ουσία του συγκεκριμένου άρθρου.

Πριν λίγες ημέρες, ο Barack και Michelle Obama, ανακοίνωσαν το νέο τους project σε συνεργασία με το Netflix. Όπως γνωρίζουμε, το πρώην προεδρικό ζευγάρι θα δημιουργήσει μια σειρά από κινούμενα – εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο, τα οποία θα στοχεύουν στην πολιτική εκπαίδευση των παιδιών.

Με τίτλο «We the People», αυτή η εκπαιδευτική σειρά 10 επεισοδίων, θα περιλαμβάνει μουσικά βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τον ακτιβισμό, τους φόρους, το δικαίωμα της υπηκοότητας και πολλά άλλα. Το προεδρικό ζευγάρι, τόνισε τη βαθύτατη επιθυμία του να «εκπαιδεύσει τη νέα γενιά Αμερικανών αναφορικά με τη δύναμη που έχουν ως πολίτες».

Διάσημοι καλλιτέχνες όπως η H.E.R., η Janelle Monáe, η Brandi Carlile, ο Lin-Manuel Miranda, ο Adam Lambert, ο Cordae, η Bebe Rexha, ο KYLE, η Andra Day κι η ποιήτρια Amanda Gorman, θα αποτελέσουν μέλος της ομάδας και θα δώσουν τη δική τους μοναδική νότα σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η σειρά περιγράφεται ως «μια έκκληση για δράση σε όλους τους νέους, ώστε να προσδιορίσουν ξανά τις έννοιες “εξουσία κι ιθαγένεια” σε έναν σύγχρονο κόσμο».

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου.