Τα roller skates σήμερα, εκτός του ότι αποτελούν μία μεγάλη δόση νοσταλγίας για τη δεκαετία των ’70s, είναι και μία τέλεια και διασκεδαστική αφορμή για γυμναστική. Ακριβώς επειδή απαιτούν μεγάλη μυϊκή, σωματική δύναμη και ισορροπία, είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα.

Από την άλλη, για να καταφέρεις να ισορροπήσεις πάνω στα rollers σου, χρειάζεται να έχεις μία καλή αρχική φυσική κατάσταση. Παρακάτω θα βρεις μερικές ασκήσεις που θα αυξήσουν κατά πολύ τις αντοχές σου πάνω στα rollers, καθώς βελτιώνουν τη δύναμη του κορμού και την ισορροπία.

Πλάγιες προβολές 

To roller skating σαν μορφή εκγύμνασης, ρίχνει το βάρος το περισσότερο βάρος στα πόδια και ιδιαίτερα στην εσωτερική πλευρά των μηρών. Οι πλάγιες προβολές είναι πάντοτε μία καλή άσκηση για τα πόδια. Δοκίμασε τες αρχικά σύμφωνα με την περιγραφή κι έπειτα μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο βαράκι.

 1. Στάσου όρια με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των μηρών.
 2. Κρατώντας σταθερά το αριστερό πόδι σου στο έδαφος, σήκωσε το δεξί και πήγαινε το προς τα δεξιά και λύγισε το. Κράτα την πλάτη σου ευθεία και το γόνατο πάνω από τον αστράγαλο.
 3. Το αριστερό πόδι θα πρέπει να είναι ίσιο, ενώ το δεξί λυγισμένο. Εκεί θα πρέπει να νιώθεις το ελαφρύ τράβηγμα στο αριστερό πόδι.
 4. Σήκωσε το σώμα σου και το δεξί σου πόδι ώστε να συναντήσει το αριστερό.
 5. Επανάλαβε 8-12 φορές σε κάθε πλευρά.

Γέφυρα με έναν μόνο γλουτό

Άλλη μία άσκηση που γυμνάζει ταυτόχρονα τον κορμό και τα πόδια σου, είναι η συγκεκριμένη παραλλαγή της γέφυρας.

 1. Ξεκίνα ξαπλωμένη ανάσκελα με τα χέρια σου στο πλάι.
 2. Λύγισε τα γόνατα σου και φέρε τα πόδια σου τόσο ψηλά όσο να ακουμπούν τα δάχτυλά σου.
 3. Τέντωσε το αριστερό πόδι μπροστά και πίεσε με το δεξί το έδαφος για να σηκώσεις τους μηρούς σου από το έδαφος.
 4. Επανάλαβε 10 φορές σε κάιε πλευρά και μπορείς να δοκιμάσεις να φοράς τα rollers σου σε αυτή την άσκηση για να εξασκηθείς περισσότερο στην ισορροπία.

Κοιλιακοί με rollers

Αν θες να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου πάνω στα rollers, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γυμναστείς με αυτά.

 1. Φορώντας τα rollers σου, χαμήλωσε το σώμα σου σε στάση σανίδας και ακούμπησε είτε στις παλάμες είτε στους αγκώνες.
 2. Σιγά σιγά φέρε ένα γόνατο στο στήθος προσπαθώντας να μη χάσεις την ισορροπία σου.
 3. Επειδή είναι αρκετά δύσκολα για την ισορροπία σου, μην κάνεις πολλές επαναλήψεις αλλά κράτα κάθε πόδι σε αυτή τη στάση για περίπου 15” κι έπειτα επανάλαβε με το άλλο για περίπου 1 λεπτό συνολικά.