Τα φυτά δεν είναι μόνο μια επιλογή διακόσμησης, αλλά αποτελούν και ένα to-do στη λίστα για καλή υγεία.

Είναι γνωστό σε όλους πλέον, πως τα φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις, άρα έχουν καλές επιπτώσεις στο γενικότερο wellbeing σου. Αφού έχεις σίγουρα προσθέσει κάποια στο σαλόνι σου, στο παράθυρο της κουζίνας σου και ίσως και στο μπάνιο, αυτό που μένει είναι η κρεβατοκάμαρά σου. Υπάρχουν κάποιες επιλογές που μπορείς να κάνεις και είναι ιδανικές για τον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού. Αν το μυαλό σου πάει στη λεβάντα, είναι προτιμότερο να την επιλέξεις ως αιθέριο έλαιο στο ritual της αρωματοθεραπείας σου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με ‘πράσινες προσθήκες’ στον χώρο του σπιτιού που κοιμάσαι και χαλαρώνεις, επίλεξε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές. Πρώτα όμως βεβαιώσου πως το υπνοδωμάτιό σου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους σε φως και υγρασία.

SNAKE PLANT

Το snake plant μπορεί να αντέξει σε διάφορες συνθήκες, ακόμα και χαμηλή επαφή με το φως. Βέβαια, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι πραγματικές του ανάγκες είναι να έχει μέτρια επαφή με τον ήλιο. Πρακτικά, πρόκειται για παχύφυτο. Αυτό σημαίνει πως επιβιώνει και σε δύσκολες συνθήκες, χρειάζεται νερό κάθε δύο με τρεις βδομάδες, και ακόμα πιο αραιά τους χειμερινούς μήνες.

ΠΟΘΟΣ

Και ο πόθος με τη σειρά του μπορεί να αντέξει σε διάφορες συνθήκες σε ό,τι έχει να κάνει με το φως, ακόμα και σε χαμηλή επαφή με αυτό. Επίσης, όμως, είναι πιο υγιές σε μέτρια επαφή με τον ήλιο. Τον ποτίζεις κάθε μια με δύο εβδομάδες, και πιο αραιά τον χειμώνα.

ΡΟΖ ΑΝΘΟΥΡΙΟ

Το ανθούριο ιδανικά το τοποθετείς μπροστά από το παράθυρο του δωματίου σου όλο τον χρόνο. Όσο πιο έμμεση είναι η επαφή του με το φως, τόσο πιο όμορφα και υγιή είναι τα άνθη του. Ανθίζει κάθε οχτώ εβδομάδες οπότε θα δίνει μια όμορφη νότα στο υπνοδωμάτιό σου, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Extra info: τα άνθη του δεν είναι άνθη στην κυριολεξία, αλλά τροποποιημένα, κέρινα φύλλα.

ΟΡΧΙΔΕΑ

Οι ορχιδέες θεωρούνται δύσκολα στη φροντίδα φυτά. Ίσως όχι άδικα. Για να κρατήσεις τη δική σου ζωντανή, αν δέχτηκες το ‘challenge’, φρόντισε να την τοποθετήσεις σε ένα σημείο με έμμεση επαφή με το φως. Επιπλέον, πότιζέ τη με φειδώ, δίνοντάς της ιδιαίτερη φροντίδα όταν ανθίζει. Για περισσότερες πληροφορίες, διάβασε αυτό το άρθρο.

images: The Sill featured image: MyDomaine