Πλέον εκ του ασφαλούς θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κάθε ρουτίνα μας έχει βγει εκτός ελέγχου. Οι ρουτίνες που ακολουθούσαμε το πρωί και το βράδυ, δεν έχουν συγκεκριμένες ώρες όπως και πριν. Η γυμναστική δεν είναι απαραίτητο να γίνει το πρωί, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Κάτι που είναι πραγματικά τέλειο! Μιας και οι ρουτίνες μας έχουν αλλάξει, τι κάνουμε τα πρωινά; Πλένουμε το πρόσωπό μας;

Σου έχουμε καλά νέα! Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Joshua Zeichner και όσα είπε στο Well+Good, δεν χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας περισσότερες φορές από πριν. “Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που μας προστατεύουν το πρωί και προϊόντα που βοηθούν στην επανόρθωση του δέρματος. Αλλά τα ωράρια του ύπνου και της δουλειάς έχουν πλέον αλλάξει,” αναφέρει ο Dr. Zeichner. Οπότε μιας και όλα αλλάζουν, και η φροντίδα της επιδερμίδας μας θα πρέπει να προσαρμοστεί. 

Αν ξυπνάς, δουλεύεις και μετά γυμνάζεσαι κατά το απόγευμα, τότε πλύνε το πρόσωπό σου αφού ιδρώσεις

“Όποια κι αν είναι η ώρα που γυμνάζεσαι, πλύνε το πρόσωπό σου ακριβώς μετά,” ενημερώνει ο Dr. Zeichner. “Αν θέλεις να παραλείψεις ένα πλύσιμο, ας είναι καλύτερα το πρωινό σου. Έπειτα, μετά τη γυμναστική σου μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου και να βάλεις το serum με την βιταμίνη C και ό,τι άλλο χρησιμοποιείς.”

Αν δουλεύεις τα απογεύματα, ισχύει το ίδιο ανάλογα με το πρόγραμμα της γυμναστικής σου. Σίγουρα θα θέλεις να ξεπλύνεις τον ιδρώτα αμέσως μετά. Αλλά μιας και την νύχτα ενεργοποιείται η ρετινόλη και λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα πρέπει να χρονομετρείς πόση ώρα έχει περάσει από την στιγμή που θα βάλεις τις κρέμες μέχρι τη στιγμή που θα πας για ύπνο. “Θα ξέρεις ότι η ενυδάτωση του δέρματος μειώνεται κατά το δεύτερο μισό της μέρας. Έτσι, μπορείς να πλύνεις το πρόσωπό σου μετά την γυμναστική σου στις έξι το απόγευμα και να βάλεις μία κρέμα νυκτός. Μετά, πριν πας για ύπνο μπορείς να εφαρμόσεις και την υπόλοιπη ρουτίνα, βάζοντας άλλη μία στρώση ενυδατικής κρέμας,” αναφέρει ο Dr. Zeichner.

Αν σκέφτεσαι να πας για ύπνο, μπορείς να καθαρίσεις το δέρμα σου με λίγο νερό micellar. Και αύριο είναι μία άλλη μέρα!

Πηγή: wellandgood.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου
featured image: Byrdie