Μένοντας και δουλεύοντας στο σπίτι, οι περισσότεροι έχουμε μετατρέψει μια γωνία του σπιτιού σε χώρο εργασίας. Ενώ μπορεί να σου πηγαίνει καν το μυαλό, εκεί δίπλα στον εκτυπωτή, θα ήταν καλό να εντάξεις και ένα φυτό. Όχι χάριν διακόσμησης και αισθητικής, μα καθαρά για την υγεία σου.

Θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα

Σύμφωνα με έρευνα της NASA από το 1989 κιόλας, τα φυτά καθαρίζουν τον αέρα. Αυτό σίγουρα το ξέρεις ήδη, μιας και το έχεις διαβάσει σε πολλά κείμενα ως σήμερα. Αυτό που ίσως να μην ξέρεις είναι πως πολλά από τα χημικά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, συμβάλλουν στην κακή υγεία. Τα φυτά, όμως, τα εξουδετερώνουν και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τα εντάξεις στον χώρο που δουλεύεις και άρα περνάς ένα μεγάλο διάστημα της μέρας σου.

Harper’s Bazaar

Θα μειώσει το stress σου

Η δουλειά συμβάλλει στην επιδείνωση του stress όπως και να έχει. Έρευνα του Washington State University έδειξε πως άτομα που εργάζονταν σε χώρο με φυτά ήταν πιο παραγωγικά, λιγότερο στρεσαρισμένα και με χαμηλότερη πίεση αίματος, σε σχέση με άλλα που δούλευαν σε χώρο χωρίς φυτά.

Θα αρρωσταίνεις λιγότερο συχνά

Με το να προσθέσεις φυτά στον χώρο σου θα προσθέσεις ακόμα ένα όπλο κατά των μικροβίων στη φαρέτρα σου. Νορβηγοί ερευνητές κατέληξαν πως τα επίπεδα προσβολής από νόσους φτάνει το 60% σε χώρους που δεν ενέχουν φυτά.

Θα δώσει ένα boost στην παραγωγικότητά σου

Εκτός από πιο ήρεμη, ένα φυτό θα σε κάνει και πιο παραγωγική. Ερευνητές του University of Exeter διαπίστωσαν ότι τα φυτά αυξάνουν την παραγωγικότητα κατά 15%.

Harper’s Bazaar

Θα νιώσεις πιο άνετα

Τα φυτά αυξάνουν την υγρασία σε έναν χώρο ακριβώς όσο χρειάζεται ώστε να νιώθεις πιο άνετα. Άλλωστε η μειωμένη υγρασία προκαλεί υπνηλία, νωθρότητα άρα και βραδύτητα. Ίσως εκεί να οφείλεται το ότι μερικές φορές καταλήγεις να δουλεύεις μέχρι αργά το βράδυ.

featured image: MyDomaine