Ποιο είναι το νεότερο hair trend που αποσπά την προσοχή όλων και έχει γεμίσει τη ροή των social media; Το να βάφεις το μπροστινό μέρος των μαλλιών σου άλλο χρώμα, δηλαδή το two-toned hair trend.

Το trend των ‘90s επιτάσσει να βάψεις το μπροστινό ή πάνω μέρος των μαλλιών σου σε μια απόχρωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το υπόλοιπο χρώμα του μαλλιού σου.

Ποιο είναι το μόνο πρόβλημα που έχει αυτό το trend;

Αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα, θα χρειαστεί να τα αποχρωματίσεις με οξυζενέ, να κάνεις δηλαδή ντεκαπάζ, κάτι που αναπόφευκτα θα καταστρέψει τα μαλλιά σου.

Αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισε και η τραγουδίστρια Dua Lipa πριν μερικές εβδομάδες. Η τραγουδίστρια ανέβασε ένα story στο Instagram, στο οποίο φαίνεται να έχει αφέλειες. Ωστόσο όπως αποκάλυψε δεν τις έκανε μόνη της αλλά τα μαλλιά της καταστράφηκαν από το ντεκαπάζ.

Με τα κομμωτήρια να είναι ακόμα κλειστά πολλοί είναι αυτοί που κάνουν πειράματα στα μαλλιά τους μόνοι τους. Θα σου συστήναμε να μη δοκιμάσεις να κάνεις ντεκαπάζ μόνη στο σπίτι σου. Το ντεκαπάζ αποχρωματίζει τα μαλλιά σου, ωστόσο ένα λάθος στη χρήση του μπορεί να τα καταστρέψει ανεπανόρθωτα.

Αυτό το διάστημα μπορείς να αρκεστείς στις βαφές που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ, οι οποίες είναι πιο ελαφριές από τις επαγγελματικές. Επίσης μπορείς να ασχοληθείς με την ενυδάτωση των μαλλιών σου με προϊόντα conditioning ή σπιτικές μάσκες. Οι ειδικοί προτείνουν την ενυδάτωση και όχι τα πειράματα. Αν θες να κάνεις κάποια αλλαγή καλό θα ήταν να περιμένεις και να εμπιστευτείς την κομμώτρια ή τον κομμωτή σου.