Ο Ισπανός σκηνοθέτης και παραγωγός Pedro Almodóvar δεν θα είναι απλώς μέλος της επιτροπής του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες αλλά θα είναι ο πρόεδρός της.

Ο Almodóvar το 2004 είχε ανοίξει το φεστιβάλ με την ταινία του Bad Education, ενώ το 2016 ήταν υποψήφιος για 5 Palme d’Or και την ταινία του Julieta.

“Γνωρίζω ότι ο τίτλος αυτός φέρει μαζί του πάρα πολλές υποχρεώσεις και ελπίζω να είμαι ο κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ψυχή και σώμα, καθώς είναι προνόμιο και ευχαρίστηση.”

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Almodóvar είναι μέρος της επιτροπής στις Κάννες, αφού ήταν ένα από τα μέλη της το 1992 με πρόεδρο τον Gérard Depardieu. Αυτό που θα συμβεί για πρώτη φορά είναι που κάποιος Ισπανός σκηνοθέτης θα έχει τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ βάσει της προϊστορίας που έχει ο ίδιος, περιμένουμε φέτος να κερδίσει η πιο original και ιδιαίτερη ταινία του line-up, το οποίο θα ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου.

Το Φεστιβάλ Καννών θα γίνει 17-8 Μαΐου 2017.

Διάβασε επίσης, Οι μουσικες επιλογες του Pedro Almodovar