Αυτά τα μικρά κίτρινα ανθρωπάκια είναι οι κάτοικοι ενός πλανήτη που ζει και βασιλεύει στην φαντασία κάθε μικρού και μεγάλου ανθρώπου. Στον πλανήτη των LEGO όλα μοιάζουν πιθανά. Ακόμη και οι πιο διάσημοι πίνακες στην ιστορία της τέχνης. Γιατί ο Ιταλός καλλιτέχνης, Stefano Bolcato έκανε τη δική του σειρά έργων τέχνης, την People.

Αυτοί οι πίνακες είναι με λάδι σε καμβά και αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη κοινωνία των LEGO. Από την Αναγέννηση μέχρι την Σύγχρονη Τέχνη, ο Bolcato τα έχει όλα υπό έλεγχο. Πάρε το παράδειγμα της Frida Kahlo με τον πίνακα Self-Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird και θα δεις πόσο ίδιο βλέμμα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με ένα μικρό LEGO.

“Τα LEGO ήταν πάντα το αγαπημένο μου παιχνίδι μεγαλώνοντας. Το να φέρω την γοητεία αυτών των παιχνιδιών στην ενήλικη ζωή μου είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω,” δήλωε ο Bolcato. “Μια μέρα σκέφτηκα πως θα ήταν αυτές οι φιγούρες να αποκτήσουν τον δικό τους χαρακτήρα και ποια θα ήταν τα ιδανικά στοιχεία πάνω τους ώστε να μπορούν να πουν μια ιστορία με απόλυτη επιτυχία.”

Πηγή: MyModernMet.com