Η έναρξη του καλοκαιριού μου θυμίζει πάντα την τελευταία μέρα του σχολείου όταν ήμουν παιδί. Τότε, το καλοκαίρι σήμαινε μεγάλες μέρες εξερεύνησης στην ύπαιθρο, ατελείωτες ονειροπολήσεις και ποιοτικό χρόνο με τους φίλους. Σπάνια είχα πρόγραμμα ή λίστα με τις δουλειές μου και αντ’ αυτού περνούσα ολόκληρες μέρες κάνοντας πράγματα μόνο για διασκέδαση.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι υποχρεώσεις της ενηλικίωσης καθιστούν μερικές φορές αυτού του είδους τις καλοκαιρινές μέρες αδύνατες. Αλλά παρόλο που δεν έχουμε πια καλοκαιρινές διακοπές, είναι ακόμα δυνατό να κάνεις το καλοκαίρι να μοιάζει εξίσου μαγικό. Ορίστε λοιπόν μερικά νοσταλγικά πράγματα για να κάνεις αυτό το καλοκαίρι που θα σε κάνουν να νιώσεις ξανά παιδί.

Διοργάνωσε ένα πάρτι

Τα πάρτι ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούσες να κάνεις το καλοκαίρι, ειδικά όταν περιλάμβαναν συζήτηση με τους φίλους σου όλη τη νύχτα. Ως ενήλικ@, δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να κοιμόμαστε αρκετά, ώστε να μπορούμε να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας την επόμενη μέρα. Αλλά το καλοκαίρι είναι η τέλεια δικαιολογία για να ξεχάσεις το ξυπνητήρι σου για ένα βράδυ. Στείλτε μήνυμα στην ομαδική συνομιλία και κάλεσε τ@ς κολλητ@ς σου για ένα πιτζάμα πάρτι.

Μπορείτε είτε να το παρακάνετε με διακοσμήσεις και να απλώσετε πρόχειρο φαγητό είτε να το κρατήσετε απλό και να εμφανιστούν όλοι με ένα σνακ, ποτά και έναν υπνόσακο. Αν έχετε πίσω αυλή, σκεφτείτε να μεταφέρετε το πάρτι σας σε εξωτερικό χώρο. Ή, όπως ξέρουμε από τα παιδικά sleepovers, ακόμα και ένα γεμάτο σαλόνι με χώρο στο πάτωμα είναι αρκετό. Bonus: μείνετε ξύπνιοι όλη τη νύχτα και παρακολουθήστε μαζί την ανατολή του ήλιου.

Διαβάστε ξανά τα αγαπημένα σας βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές

Είχες μια αγαπημένη σειρά βιβλίων που άλλαξε εντελώς τη χημεία του εγκεφάλου σου όταν ήσουν παιδί; Ή μήπως θυμάσαι τα σχολικά χρόνια που σου ανέθεταν να διαβάσεις βιβλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Το να ξαναδιαβάσεις ένα από αυτά τα βιβλία είναι σίγουρο ότι θα σου προκαλέσει όλα τα νοσταλγικά συναισθήματα. Αν δεν έχεις πλέον τα βιβλία, επισκέψου την τοπική βιβλιοθήκη και δες αν έχει αντίτυπα. Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να προκαλέσει στη μνήμη σου ένα πρωτότυπο εξώφυλλο ενός αγαπημένου βιβλίου.

Κάνε μια βόλτα με το ποδήλατο

Ίσως θυμάσαι να κάνεις βόλτα με το ποδήλατο στη γειτονιά σου με μια παρέα φίλων, όπως τα παιδιά από το Stranger Things. Ακόμα κι αν δεν μεγάλωσες σε γειτονιά με ποδήλατο, βάλε το στη λίστα σου ως την απόλυτη καλοκαιρινή δραστηριότητα, που θα σε κάνει να νιώσεις ξανά παιδί.

Για μια πιο ενήλικη εκδοχή, πήγαινε με το ποδήλατο σε ένα μπαρ με εξωτερική βεράντα και δροσίσου με μερικά καλοκαιρινά ποτά.

Φτιάξε βραχιόλια φιλίας

Αν η περιοδεία Eras Tour της Taylor Swift αποτελεί ένδειξη, το να φτιάχνεις βραχιόλια φιλίας δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Συνάντησε τους φίλους σου σε ένα τοπικό πάρκο, φέρε τις προμήθειες και άρχισε να φτιάχνεις. Για εύκολα βραχιόλια με χάντρες, το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι χάντρες, η κλωστή και οι σύνδεσμοι. Για μια πιο σύνθετη εμπειρία χειροτεχνίας, πάρε νήμα κεντήματος σε διάφορα χρώματα και δοκίμασε τις δυνάμεις σου σε κάποια υφαντά μοτίβα και αντάλλαξε τα με τους φίλους σου.

Επισκέψου παιδικούς φίλους

Προφανώς μπορείς να επισκεφθείς παιδικούς φίλους οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στο να προγραμματίζεις μια καλοκαιρινή συνάντηση. Αν έχεις φίλους που έχεις κρατήσει από τα νεανικά σου χρόνια, θυμηθείτε τι κάνατε όταν ήσασταν παιδιά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάτε στο εμπορικό κέντρο, θα επινοήσετε χορευτικά, θα κάνετε ο ένας στον άλλον μακιγιάζ, θα δραστηριοποιηθείτε έξω ή απλώς θα κουβεντιάσετε για τους έρωτές σας.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που εσείς και οι παιδικοί σας φίλοι αγαπούσατε να κάνετε το καλοκαίρι, βρείτε χρόνο να το ζήσετε ξανά ως ενήλικ@ για μια μέρα.

Διοργάνωσε έναν νοσταλγικό μαραθώνιο καλοκαιρινών ταινιών

Είτε αγαπούσες τις ταινίες περιπέτειας είτε τις ανάλαφρες ρομαντικές κωμωδίες καθώς μεγάλωνες, ένας μαραθώνιος καλοκαιρινών ταινιών, είναι πάντα ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αναπολήσεις το παρελθόν. Ξαναδες μερικές από τις κλασικές ταινίες που θυμάσαι από τότε που ήσουν παιδί, ειδικά αυτές που κυκλοφόρησαν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορείς να προμηθευτείς έναν φθηνό βιντεοπροβολέα και να διοργανώσεις μια υπαίθρια προβολή ή να κάνεις ένα διάλειμμα από τη ζέστη της ημέρας παρακολουθώντας τις ταινίες σε εσωτερικό χώρο. Μην ξεχάσεις να φτιάξεις ποπ κορν και να προμηθευτείς τα αγαπημένα σου σνακ για ταινίες από την παιδική σου ηλικία.

Πέρασε μια ολόκληρη μέρα μόνο με την τεχνολογία που είχες ως παιδί

Ανεξάρτητα από την εποχή στην οποία μεγαλώσεις, οι πιθανότητες είναι ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά από τότε που ήσουν παιδί. Πώς θα ήταν να περάσεις μια καλοκαιρινή μέρα χωρίς συνεχείς ειδοποιήσεις μέσω γραπτών μηνυμάτων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή -τολμώ να το πω- TikTok;

Το να κάνεις ένα διάλειμμα από το τηλέφωνό σου είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά η συνειδητή αποκοπή της τεχνολογίας που δεν είχες ως παιδί το πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Μπορεί να εκπλαγείς από το πώς θα σε κάνει να νιώσεις, και μπορεί να είναι ακριβώς η επαναφόρτιση που χρειάζεστε για να επιστρέψεις στην ενήλικη ζωή σου με ευγνωμοσύνη για το παιδί που ήσουν κάποτε.