Μπορώ να κόψω αφέλειες; Θα με κολακεύει ένα μακρύ καρέ; Σε ποιο σημείο πρέπει να κάνω τα κοψίματα με το bronzer;

Οβάλ

HowToWear

Το πιο γνωστό σχήμα προσώπου, θα λέγαμε πως θυμίζει ανάποδο αυγό. Το μέτωπο είναι ελάχιστα πιο φαρδύ από το πιγούνι, το οποίο έχει απαλές και στρογγυλεμένες άκρες. Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ για το τι σου πηγαίνει και τι όχι. Δεν υπάρχει κάποιο έντονο χαρακτηριστικό που σε περιορίζει, οπότε δοκίμασε ο,τι μπορείς να φανταστείς. Η μόνη μας ένσταση είναι στην περίπτωση που έχεις πολύ λεπτά και ίσια μαλλιά. Τότε θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις ένα κούρεμα, όπως ένα ασύμμετρο καρέ με χωρίστρα στο πλάι.

Τετράγωνο

hawtcelebs.com

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, λογικά θα το ξέρεις ήδη, καθώς ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Έντονες γωνίες και το πρόσωπό σου έχει σχεδόν το ίδιο μήκος με πλάτος. Ακούγεται τρομακτικό αλλά αρκεί να σου αναφέρουμε πως μερικές από τις πιο πανέμορφες ηθοποιούς έχουν τετράγωνο σχήμα προσώπου. Cameron Diaz, Angelina Jolie και η λίστα είναι μεγάλη.

Καρδιά

promiflash.de

Το πιγούνι σου είναι λίγο πιο μακρύ και το μέτωπο είναι πιο φαρδύ από το υπόλοιπο πρόσωπο… Κάπως έτσι στο μυαλό μας σχηματίζεται η τέλεια καρδιά ή έστω ένα ανάποδο τρίγωνο! Για να σου δώσουμε ένα παράδειγμα, φέρε στο μυαλό σου το σχήμα προσώπου της Reese Witherspoon.

Στρογγυλό

zszywka.pl

Για να φέρεις στο μυαλό σου το στρογγυλό σχήμα προσώπου, απλά σκέψου το τετράγωνο, με πολύ πιο απαλές γωνίες. Τα πλαϊνά του προσώπου σχηματίζουν μια μικρή καμπύλη αντί να σχηματίζουν μια ευθεία. Επίσης, δεν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να προεξέχει ιδιαίτερα καθώς ακόμη και το πιγούνι σου είναι αρκετά στρογγυλεμένο και το μόνο κομμάτι που ξεχωρίζει είναι τα ζυγωματικά.

Ορθογώνιο

Για ακόμη μία φορά θα σου θυμίσουμε το τετράγωνο σχήμα, αλλά αυτή τη φορά στο πιο μακρύ και φαρδύ. Μέτωπο, μάγουλα και σαγόνι είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία και συνήθως το πιγούνι δεν είναι πολύ έντονο.

Τώρα, λοιπόν, που ανακάλυψες ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου, ας μάθουμε μαζί και πιο χτένισμα σου ταιριάζει.