Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο ανεβαίνει η διάθεσή μας και έχουμε όρεξη για αλλαγές στην εμφάνισή μας! Μία από αυτές θα είναι πάντα στα μαλλιά μας… Πιο κοντά, πιο ανοιχτά, ή μήπως με αφέλειες;

Αν με τη λέξη αφέλειες ακούστηκε ένα «κλικ» στο κεφάλι σου, τότε το μόνο που μένει είναι να βρεις αυτές που σου ταιριάζουν καλύτερα, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

#1 Οβάλ

movies.wikia.com

Αν το σχήμα του προσώπου σου είναι οβάλ τότε είσαι από τις τυχερές. Σχεδόν όλες οι αφέλειες θα σου ταιριάξουν τέλεια, οπότε το μόνο που μένει είναι να αποφασίσεις ποια σου αρέσει περισσότερο και ποια θα σε βολέψει καλύτερα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου.

#2 Καρδιά

4tololo.ru

Ναι υπάρχει και αυτό το σχήμα, το οποίο και αγαπάμε πολύ -κυρίως λόγο ονόματος. Το χαρακτηριστικό του είναι πως είναι πιο ανοιχτό στο μέτωπο με σχετικά έντονα ζυγωματικά και συνήθως καταλήγει σε ένα πιο λεπτό πιγούνι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρούμε πως θα σε κολακεύουν περισσότερο αφέλειες τραβηγμένες λίγο προς το πλάι. Μπορείς να τις ανοίξεις περίπου στη μέση του φρυδιού και το μήκος τους να φτάνει λίγο πάνω από το ένα μάτι. Το αποτέλεσμα θα γλυκάνει τις πιο έντονες γωνίες και θα μαλακώσει όλα τα χαρακτηριστικά σου.

#3 Τετράγωνο

Glamour

Με σχετικά πιο αυστηρό σχήμα προσώπου, σου προτείνουμε να αποφύγεις και τις αυστηρές γραμμές στις αφέλειες. Προτίμησε ένα πιο χαλαρό στυλ, σε διαφορετικά επίπεδα και όχι σε ευθεία γραμμή. Προσπάθησε να τις κάνεις λίγο πιο ατημέλητες ή κυματιστές για να σε γλυκάνουν και να κολακεύουν περισσότερο το σχήμα του προσώπου σου.

#4 Στρογγυλό

Allure

Για να δώσεις σχήμα σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, η δική μας συμβουλή είναι οι αγαπημένες μας curtain bangs! Ανοίγουν στη μέση και πέφτουν στο πλάι, περίπου στο ύψος των ζυγωματικών. Με τον τρόπο αυτό το πρόσωπό σου θα φανεί σχετικά πιο μακρύ και λεπτό.

#5 Τρίγωνο

glamour.com

Με έντονο πιγούνι και γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου. Μία ωραία ιδέα θα ήταν οι κλασικές αφέλειες, πιο κοντές προς τη μέση και πιο μακριές στα πλαϊνά.

Διάβασε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κόψεις τα μαλλιά σου αφέλειες
featured image: Elle