Πριν το πάρεις απόφαση και βρεθείς στο κομμωτήριο, σου έχουμε μερικά tips και συμβουλές που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, για να είσαι σίγουρη πως κάνεις τη σωστή επιλογή.

1. Τύπος μαλλιών

Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια τότε μην το σκεφτείς 2η φορά, just do it! Αν, όμως, έχουν την τάση να φουντώνουν ή είναι πιο σγουρά, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για λίγο παραπάνω περιποίηση από αυτή που είχες συνηθίσει. Λίγο πιστολάκι παραπάνω, σίδερο μαλλιών, ίσως και κάποια προϊόντα styling για καλύτερο σχήμα και κράτημα. Με λίγα λόγια, είναι σίγουρο πως θα πρέπει να ασχολείσαι λίγο -ή και αρκετά- παραπάνω με τα μαλλιά σου. Αν είσαι πρόθυμη να το κάνεις, τότε δεν έχουμε να σου πούμε κάτι άλλο, κλείσε ραντεβού!

2. Στυλ αφελειών

Σε ένα μήκος, κοντές, πιο μακριές σταματώντας λίγο πάνω από τα μάτια, curtain bangs… Αφού αποφάσισες να κάνεις αφέλειες, ήρθε η στιγμή να διαλέξεις και το στυλ που θέλεις! Αυτό μπορείς να το αποφασίσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, τον τύπο των μαλλιών σου, το κούρεμα που έχεις αλλά και με τις συμβουλές του κομμωτή σου για το τι θα δείχνει καλύτερα πάνω σου. Μπορείς να εμπνευστείς από πολλούς λογαριασμούς στο Instagram ή και στο Pinterest.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Η Bella Hadid μας δείχνει τις νέες αφέλειες της άνοιξης

3. Τα προϊόντα που θα χρειαστείς

Αν ήδη φροντίζεις τα μαλλιά σου με τα απαραίτητα προϊόντα, τότε δε θα χρειαστείς κάτι παραπάνω, ίσως μόνο μία λακ για τις μέρες που οι αφέλειές σου είναι πιο «ατίθασες». Αν χρησιμοποιείς λαδάκια για να τα ενυδατώνεις, δείξε προσοχή στην ποσότητα που θα βάζεις. Να θυμάσαι, ελάχιστη ποσότητα σε νωπά μαλλιά και όχι κατευθείαν στις ρίζες. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, οι αφέλειες λαδώνουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά, κυρίως επειδή έχουμε την τάση να τις ακουμπάμε πολύ πιο συχνά μέσα στη μέρα. Ένα dry shampoo μπορεί να σε σώσει, κάποιες αγαπημένες μας προτάσεις είναι τα dry shampoo από Klorane και Batiste.

4. DON’T DIY

Όλες το έχουμε δοκιμάσει και αν όχι όλες, τότε σίγουρα οι περισσότερες το έχουμε μετανιώσει. Όσο εύκολο φαίνεται να κόψεις μόνη σου αφέλειες, άλλο τόσο είναι και να τις κάνεις τελείως λάθος. Στο λέμε εκ πείρας (δυστυχώς). Καλύτερα να εμπιστευτείς κάποιον επαγγελματία και δείχνοντάς του και μερικές φωτογραφίες -πάντα βοηθάει στο κομμωτήριο- να δημιουργήσετε μαζί τις αφέλειες που θέλεις.

Σε όποια αλλαγή και αν καταλήξεις, να θυμάσαι πως είναι μόνο μαλλιά και αξίζει να διασκεδάσεις λίγο παραπάνω και γιατί να μη δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό; Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι αυτό που έψαχνες και δεν το είχες καν καταλάβει!

featured image: allthingshair.com