Ο διαλογισμός και η γενικότερη κουλτούρα του mindfulness έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω των αδιαμφισβήτητων οφελών τους: καταπολέμηση του στρες και της κατάθλιψης, βελτίωση του ύπνου, αύξηση της ενέργειας, ακόμη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι μερικοί σοβαροί λόγοι για να ξεκινήσει κανείς αυτή την πρακτική.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη διαλογισμού, αλλά αν είσαι αρχάρια, μπορείς να ξεκινήσεις με τη βοήθεια 6 δωρεάν εφαρμογών στο κινητό ή στο τάμπλετ σου.

Headspace

Μια από τις εφαρμογές με τις καλύτερες κριτικές (η Emma Watson τη χαρακτήρισε “genius,” και αυτός είναι ένας καλός λόγος να την κατεβάσουμε) είναι το Headspace. Μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν και να απολαύσεις μια δοκιμαστική περίοδο, ενώ υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές στις τιμές εγγραφής. Μπορείς να αποθηκεύσεις sessions ώστε να κάνεις διαλογισμό και χωρίς να είσαι online και να δοκιμάσεις διάφορα είδη διαλογισμού με τη βοήθεια του smartphone σου και μόνο.

OMG. I Can Meditate!

Σχεδιασμένη από την meditation coach Lynne Goldberg, η εφαρμογή OMG. I Can Mediate είναι δωρεάν και έχει μια ποικιλία προγραμμάτων στα οποία μπορείς να εγγραφείς. Με εξειδικευμένα προγράμματα βασισμένα στον χρόνο που διαθέτεις, σε θέματα σχέσεων, ή πνευματικές αναζητήσεις, αυτό το app μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη σου.

6 εφαρμογές για διαλογισμό που θα σε απαλλάξουν από το στρες
stocksy.com

Yoga Wake Up Alarm Clock

Η εφαρμογή Yoga Wake Up σου επιτρέπει να ορίσεις την ώρα που θα ξυπνήσεις το πρωί και να επιλέξεις έναν διαλογισμό ή ένα πρόγραμμα yoga για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Buddhify

Με μια πιο fan προσέγγιση, το Buddhify αντιμετωπίζει τον διαλογισμό σαν παιχνίδι. Με λίγα μόνο χρήματα, μπορείς να επιλέξεις ποιο είναι το ζήτημα που αντιμετωπίζεις (“δύσκολα συναισθήματα,” “αϋπνία,” και “διάλειμμα από τη δουλειά”), και να διαλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.

6 εφαρμογές για διαλογισμό που θα σε απαλλάξουν από το στρες
stocksy.com

Relax Melodies Oriental Meditation

Αν αυτό που “ζητάς” από το διαλογισμό είναι να σε βοηθήσει να κοιμηθείς, τότε το Relax Melodies είναι η κατάλληλη εφαρμογή για εσένα. Με διάφορους χαλαρωτικούς ήχους, ρυθμιζόμενα ξυπνητήρια και καθοδηγούμενους διαλογισμούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις την ποιότητα ύπνου σου να βελτιώνεται.

Calm

Ενδιαφέρεσαι για “7 Ημέρες Αυτοεκτίμησης” ή “21 Ημέρες Ηρεμίας”; Τι θα έλεγες για ένα 5λεπτο, 20λεπτο, ή 30λεπτο power nap; Με χαλαρωτικούς ήχους και σκηνές, το Calm πραγματικά είναι όνομα και πράγμα. Και είναι δωρεάν.