Παρακάτω θα βρεις τους έξυπνους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τοποθετήσεις το concealer με τη σωστή τεχνική και να καταφέρεις τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια.

Σέταρέ το με πούδρα

Η πούδρα θα προκαλέσει σταθερότητα στο concealer. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις μία διάφανη και φυσικά όχι σε μεγάλη ποσότητα, καθώς το πιο πιθανό είναι πως θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τοποθέτησε το concealer με στρατηγική

Η διάρκεια του προϊόντος θα κριθεί κυρίως από το αν το τοποθετείς στα σωστά σημεία. Συνήθως τείνουμε να εμφανίζουμε κούραση και μαύρους κύκλους κοντά στο τρίγωνο που σχηματίζεται κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού, οπότε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εστιάσεις λίγο παραπάνω.

Δοκίμασε μια light φόρμουλα

Αν δε χρησιμοποιείς συχνά concealer ή δεν έχεις τόσο έντονα θέματα με μαύρους κύκλους, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα πιο light προϊόν, που δε θα είναι βαρύ για το δέρμα σου και δεν θα φαίνεται υπερβολικό οπτικά. Μια πιθανή επιλογή για εσένα είναι μια κρέμα ματιών με χρώμα.

Color Eye Balm της Frezyderm

Προετοίμασε την περιοχή με μια κρέμα ματιών

Με αυτό τον τρόπο θα ενυδατώσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια και το concealer θα τοποθετηθεί πιο σωστά, χωρίς γραμμές.

Μην το τοποθετείς κοντά στη γραμμή του ματιού

Απόφυγε τη γραμμή διότι το προϊόν τείνει να σπάει πιο πολύ στο συγκεκριμένο σημείο. Αν έχεις ήδη κάνει το λάθος, διόρθωσέ το με ένα makeup remover και προσπάθησε με ένα σωστό tool να στρώσεις το προϊόν στην υπόλοιπη περιοχή.

Επίλεξε τα σωστά tools

Όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο, έτσι και στα μάτια, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα tools και πινέλα. Στην περίπτωση του concealer χρησιμοποίησε ένα flat πινέλο για την τοποθέτηση και έπειτα στρώσε το προϊόν προσεκτικά με τα δάχτυλά σου.

Χρησιμοποίησε στυπτικά χαρτάκια

Τα συγκεκριμένα χαρτάκια απορροφούν τη λιπαρότητα του προσώπου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα χαρτάκι στην περιοχή που τοποθέτησες το concealer, ώστε να απορροφήσει όλη τη λιπαρότητα και να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Μην υπερβάλλεις στην ποσότητα του προϊόντος

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς όσο προϊόν χρειάζεσαι ώστε να αποφύγεις τα λάθη και τις ατέλειες. Να θυμάσαι ότι πρέπει να τοποθετείς λιγότερη ποσότητα από όση θεωρείς ιδανική, ώστε να μπορέσεις να διορθώσεις πιο εύκολα τυχόν διχρωμίες και λάθη.

Δοκίμασε την παραλλαγή του baking

Φυσικά και δεν είναι αυτό που βλέπεις στο Instagram. Εδώ απλώς θα χρησιμοποιήσεις πολύ λίγη ποσότητα πούδρας σε ελεύθερη μορφή και θα την τοποθετήσεις με ένα πινέλο πολύ απαλά στην περιοχή. Άφησε την πούδρα για 2 λεπτά και έπειτα απομάκρυνε την ποσότητα που δεν απορροφήθηκε, ώστε να πετύχεις ομοιόμορφη όψη.

Διάβασε επίσης: 5 μυστικά για πιο ξεκούραστα μάτια

featured image: StyleCaster