Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Ξέρεις καλά ότι ακόμη και αν ποστάρεις βαρύγδουπα quotes τα οποία έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση, θέλοντας να δείξεις ότι την έχεις κατακτήσει, δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Πολλές φορές επιτρέπεις η γνώμη των άλλων να σε επηρεάζει τόσο πολύ σαν να πρόκειται για την πραγματικότητα. Το να είσαι ο εαυτός σου και να μη δίνεις δεκάρα για το τι λένε οι άλλοι για εσένα, είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ευτυχίας.

Η σημερινή εποχή είναι λίγο αδηφάγα, με τα trends και τα likes να είναι στην πρώτη γραμμή αξιολόγησης, με συνέπεια αν δε μπορείς να συμβαδίσεις με αυτά, στην καλύτερη περίπτωση να προσπαθείς εναγωνίως να τα φτάσεις. Ξεχνώντας πώς είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Εάν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που αισθάνονται την πίεση να «συμμορφώνονται» με αυτά τα πρότυπα και σε ενδιαφέρει για το πώς οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι, να σου πω αρχικά ότι κάνεις λάθος και ότι ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να αγαπήσεις και να αγκαλιάσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Διάβαζε σε καθημερινή βάση quotes για την αυτοεκτίμηση

Σημείωσε λόγια που σε εμπνέουν τα οποία θα βρεις είτε online είτε θα τα σκεφτείς μόνη σου, σε χαρτάκια post-it. Πες στον εαυτό σου καθημερινά: “Είμαι δυνατή, έξυπνη, πνευματώδης και αξίζω να αγαπιέμαι για αυτό που είμαι“. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά βοηθά πολύ!

Απόκτησε αυτοπεποίθηση

Είναι βασικό να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου για να γίνεις το είδος του ατόμου που θέλεις να είσαι. Προσοχή όμως, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αλαζονική συμπεριφορά και σε αυτή που εμπνέει σιγουριά. Αλλά όσο δεν είσαι κακή με τους άλλους, μπορείς ακόμη και να καυχηθείς για το πόσο αποφασισμένη είσαι να εκπληρώσεις όλους τους στόχους και τα όνειρά σου.

Λέγε αυτό που αισθάνεσαι, πάντα με σεβασμό

Πάντα πρέπει να μιλάς και να λες τη δική σου αλήθεια, χωρίς να σε νοιάζει αν θα αρέσει στους άλλους ή αν οι άλλοι θα συμφωνήσουν με αυτό. Μη φοβηθείς να μιλήσεις και να πεις αυτό που σκέφτεσαι από φόβο απόρριψης. Επίσης μην συγκρατείς ή καταπιέζεις τα συναισθήματά σου επειδή μπορεί κάποιος να αντιδράσει με λάθος τρόπο.

Κάνε αυτό που θέλεις

Θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου, κάνε το! Θέλεις να φύγεις από τη δουλειά σου και να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση, κάνε το! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να συμμορφώνεσαι με αυτό που θέλουν οι άλλοι ή με αυτό που οι άλλοι θεωρούν σωστό. Πάρε τα ρίσκα που θέλεις, με γνώμονα τις δικές σου επιθυμίες, όσο αυτά δεν πρόκειται να βλάψουν εσένα ή κάποιον άλλο.

Ζήσε τη ζωή σου για σένα και μόνο

Όλοι μας έχουμε μόνο μια ζωή και ότι κάνουμε με αυτή είναι πολύ σημαντικό. Μη σπαταλάς τη δική σου προσπαθώντας να χωρέσεις σε καλούπια που προσπαθούν να σε βάλουν οι άλλοι, για να δείχνεις cool ή για να μιμηθείς τους δημοφιλείς της εποχής. Συνειδητοποίησε ποια είσαι, τι είσαι και τι θέλεις και εμπιστεύσου το ένστικτό σου να σε καθοδηγήσει.

featured image: unsplash.com