Το νέο make up trend που βρίσκεται παντού αφορά την μώβ – λιλά σκιά ματιών, και οι Dua Lipa, Jodie Turner – Smith, και Aimee Lou Wood, μας ενθουσιάζει σε κάθε εμφάνιση που το υιοθετούν.

Φαίνεται ότι η Y2K τάση δεν πρόκειται να φύγει γρήγορα. Έχεις γίνει κι εσύ μάρτυρας της επιστροφής του Tammy Girl στο Asos, της αναζωπύρωσης των spiky buns και των clips με πεταλούδες, και φυσικά της αναμόρφωσης του S Club 7, που σε κάνει να πιστεύεις ότι ζεις πραγματικά στα early 00s.

Για αυτό, η επιστροφή αυτών των χρωμάτων στις σκιές και γενικά στον κόσμο του make up ήταν αναμενόμενη.

Η μαργαριταρένια μωβ σκιά είναι γεγονός ότι κυριαρχεί στο κόκκινο χαλί κάθε εκδήλωσης φέτος. Υπαίτια για αυτό είναι η Dua Lipa, που βγήκε με total lilac σ’ ένα festival το καλοκαίρι του 2022.

«Είναι πραγματικά μια από αυτές τις τάσεις που μόλις μερικές διασημότητες κάνουν μια εξαιρετική εμφάνιση – θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου», λέει η make-up artist Hannah Martin στο Stylist.

«Μπορείς να δημιουργήσεις ένα φανταστικό αντίκτυπο και μια αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση με μία μόνο μοναδική σκιά.»

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa)

Αν αισθάνεσαι λίγο διστακτικ@ να φορέσεις μωβ, η Martin λέει ότι ένας πολύ καλός τρόπος πειραματισμού είναι το eyeliner. «Απλώς εφάρμοσε λίγο στη γραμμή των βλεφαρίδων. Χρησιμοποίησε μια ουδέτερη, ματ σκιά ματιών ως βάση και στη συνέχεια βάλε μωβ eyeliner.»

«Άλλο ένα μικρό κόλπο που λατρεύω είναι να βάζω απλώς ένα ιριδίζον λιλά στο κέντρο του καπακιού, ακριβώς στη βάση των βλεφαρίδων, που δίνει μια νότα μωβ, αλλά δεν κάνει εντελώς λιλά τα μάτια».

Αν θέλεις να κάνεις κάτι λιγότερο διακριτικό, ένα μονόχρωμο μωβ smoky eye είναι ο καλύτερος τρόπος – και είναι μια εμφάνιση που λατρεύει η Martin. Για να το πετύχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο ματ αλλά και μεταλλικές σκιές σε διάφορες αποχρώσεις του μωβ.

Η άλλη εναλλακτική είναι να κάνεις ένα κλασικό smoky eye χρησιμοποιώντας ματ μαύρα και σκούρα καφέ και μετά πιέζοντας ένα ιριδίζον λιλά ή ένα έντονο μωβ πάνω από το κινητό μέρος του καπακιού.

«Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα αστραφτερό βαθύ μωβ ή λιλά στην εσωτερική γραμμή νερού για να κεντρίσεις τα βλέμματα σ’ αυτό το συγκεκριμένο χρώμα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να κάνω μωβ make up στα μάτια μου, αντί να χρησιμοποιώ το μωβ ως βασικό χρώμα, που πολλές φορές θυμίζει κάτι παλιακό» αναφέρει η Martin.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jodie Turner-Smith (@jodiesmith)

Όσον αφορά το μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο, η Martin προτείνει να κρατάς τα πράγματα ουδέτερα. «Οι φωτεινές π.χ. κοραλί αποχρώσεις θα έρθουν σε σύγκρουση με το μωβ, γι’ αυτό προτίμησε απαλά κι ουδέτερα χρώματα στα χείλη».-

«Θα πρότεινα επίσης έντονα φρύδια και σκούρες βλεφαρίδες, καθώς η ένταση πρέπει να ταιριάζει με το βάθος χρώματος του καπακιού, διαφορετικά το βλέμμα θα φαίνεται λίγο ατελές», προσθέτει η Martin.

Και κάπως έτσι υιοθετείς εύκολα τη νέα τάση και τη φέρνεις πιο κοντά στα δικά σου δεδομένα.