Κάπου βαθιά μέσα σου υπάρχει κάτι που σε τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα φοβάσαι διάφορα πράγματα σε καθημερινό επίπεδο. Αλλά σύμφωνα με την αστρολογία, ένας είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κριός: οι υποδείξεις

Ένας Κριός είναι πάντα το boss της υπόθεσης. Αλλά και λίγο μωρό. Θέλει να εκμεταλλεύεται όλες τις ευκαιρίες μόνο με δική του πρωτοβουλία. Το να δεχτεί εντολές δεν είναι μέσα στα πιθανά ενδεχόμενα. Έχει την ανάγκη να παίρνει αποφάσεις και να βγαίνει μπροστά. Αν αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν του επιτραπεί, του προκαλεί τρόμο. Ειδικά αν ο άνθρωπος που τον εμποδίζει δε μοιράζεται την ίδια ανάγκη για δράση με εκείνον.

Ταύρος: το απόλυτο χάος

Μια σταθερή ρουτίνα είναι απαραίτητη για έναν Ταύρο. Το να τη διαταραχθεί αυτή, του προκαλεί ασφυξία. Γενικά, ο Ταύρος χρειάζεται τάξη και προβλεψιμότητα γιατί τους λείπει η φαντασία. (Εντάξει, το σώζει με τον αισθησιασμό του). Έτσι η οποιαδήποτε αλλαγή είναι τρομακτική.

Δίδυμοι: η βαρεμάρα

Οι Δίδυμοι είναι γνωστοί λάτρες του extreme. Έτσι, το να βαριούνται τους τρομάζει. Είναι περίεργοι με έντονη την αίσθηση της προσωπικής ασφάλειας. Έτσι μπαίνουν σε διάφορες ενδιαφέρουσες διαδικασίες απλά για να έχουν κάτι ενδιαφέρον να κάνουν.

Καρκίνος: η εγκατάλειψη

Ο Καρκίνος είναι το πιο φοβικό ζώδιο. Φοβάται το ότι οι άνθρωποί του, εκείνοι που αγαπάει και έχει επενδύσει, μπορεί να εξαφανιστούν. Γι’αυτό, αν κάποια στιγμή πρέπει να αφήσεις έναν Καρκίνο στο σπίτι για να κάνεις κάποιες δουλειές, απλά μην το κάνεις. Πάρε τον μαζί σου. Θα φοβάται ότι δε θα γυρίσεις.

Λέων: το να μη μπορεί να αγαπηθεί

Οι Λέοντες παίρνουν πολύ σοβαρά την αυθεντικότητα και την ειλικρινή έκφραση συναισθημάτων. Αυτό γιατί θέλουν να αγαπιούνται ακριβώς για αυτό που είναι. Όσο όμως αποκαλύπτονται, ρισκάρουν να μην αρέσουν όλα τα στοιχεία τους. Ο χειρότερος φόβος ενός Λέοντα είναι το να διαπιστώσουν ότι σε έναν βαθμό δεν αρέσουν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό. Στην τελική, πώς θα τους αγαπήσει ο οποιοσδήποτε αν δεν αγαπήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους;

Παρθένος: το να είναι ανεπαρκής

Ένας Παρθένος θα προτιμούσε να πεθάνει χωρίς καμία αναγνώριση για μια άριστη δουλειά που έχει κάνει, παρά να πάρει εύσημα για κάτι μέτριο. Τον απασχολεί η ηθική και τεστάρει συνεχώς την επάρκεια και τις ικανότητές του. Ο Παρθένος δουλεύει σκληρά και η αποτυχία δεν είναι στο πρόγραμμα. Τη φοβάται πολύ.

Ζυγός: το να χωρίσει (με τον οποιονδήποτε)

Οι Ζυγοί πιστεύουν στη συντροφικότητα, γιατί όσα καταφέρνουμε γενικά είναι πολύ καλύτερα όταν γίνονται με συνεργασία. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις σχέσεις, όχι μόνο τις ερωτικές. Το ότι ο χωρισμός είναι κομμάτι της ζωής είναι κάτι που ο Ζυγός δεν αντέχει.

Σκορπιός: η συνεχής επιτήρηση

Ο Σκορπιός λειτουργεί με ιδιωτικότητα. Στην τελική, το πώς κατάφερε να χακάρει το facebook της πρώην του είναι δική του δουλειά και άσε που δε μπορεί να σε εμπιστευτεί και τόσο ώστε να σου μάθει τα μυστικά του. Η δύναμη ενός Σκορπιού είναι σπάνια και το να βάζει άλλους στις προσωπικές του υποθέσεις τον αποδυναμώνει. Και μειώνει την αξία του.

Τοξότης: την επαρχιακή ζωή

Τον Τοξότη τον αφορούν οι γλώσσες, οι νέες γεύσεις και κουζίνες, η κουλτούρα, τα ακαδημαϊκά θέματα, η θρησκεία και η λίστα είναι μεγάλη. Σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη κουλτούρα, οι Τοξότες έχουν μεγάλη όρεξη. Οπότε το να νιώθουν απομονωμένοι σε ένα επαρχιακό περιβάλλον και να μη μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο τους φαίνεται σαν να παίζουν σε ταινία τρόμου.

Αιγόκερως: οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες

Οι Αιγόκεροι πάντα προσπαθούν. Το θέμα είναι γιατί προσπαθούν. Για τα λεφτά; Τη δόξα ή την κληρονομιά. Ναι, για όλα αυτά, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Οι Αιγόκεροι καταλαβαίνουν την αξία του χρόνου περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. Ξέρουν για τι είναι ικανοί και πως ζουν μόνο μια φορά. Το να πατήσουν snooze στα όνειρά τους  για μια ακόμα ώρα ύπνου; Θα τους κάνει να ξυπνήσουν πιο εύκολα από κάθε ξυπνητήρι.

Υδροχόος: το να μένει εκτός

Ένα μεγάλο μέρος της ιδιοσυγκρασίας των Υδροχόων απορρέει από το άγχος του ότι δεν ανήκουν. Για τους “εξωγήινους” του ζωδιακού, κανείς δεν είναι τόσο “weird” ώστε να μην του αξίζει μια θέση στο τραπέζι. Ονειρεύονται έναν κόσμο που έχει χώρο για τους πάντες, όσο freaks και αν φαίνονται. Γιατί σε κανέναν δεν αξίζει να μένει στο περιθώριο.

Ιχθύς: τον θάνατο

Το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, προφανώς και φοβάται την απόλυτη απειλή: τον θάνατο. Οι Ιχθύες θέλουν να ξεπερνούν τα “σύνορα”. Αυτά ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, στο σώμα και το πνεύμα. Οπότε το όριο ανάμεσα στο να είναι ζωντανοί ή νεκροί είναι από εκείνα στα οποία αρέσει να είναι. Η ευαισθησία και η διαίσθηση τους έχουν αναπτυχθεί για να είναι σε άμεση ανταπόκριση στα πιο σκοτεινά κομμάτια της ζωής. Αυτό που τους τρομάζει και περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Δες ακόμα:

Τι είναι αυτό που σε κάνει τοξικό φίλο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αυτό το dating app σου επιτρέπει να επιλέγεις match βάσει ζωδίου


Featured image: Thought Catalog