Όλοι έχουμε κάποιον φίλο που θεωρούμε τοξικό. Θα μου πεις γιατί δεν τον βγάζουμε από τη ζωή μας; Θα σου πω δεν ξέρω. Στις φιλίες, ίσως, τα χρόνια έχουν ειδική βαρύτητα.

Γιατί, όμως, κάποιοι άνθρωποι είναι τοξικοί και ποιο ακριβώς στοιχείο είναι εκείνο που τους κάνει τόσο toxic; Το ζώδιό τους μπορεί να σου πει τα πάντα για αυτό. Όλα εκείνα τα αρνητικά στοιχεία μιας προσωπικότητάς τους που τους κάνουν πιο toxic και από το αγόρι για το οποίο τραγούδησε η Britney το ομώνυμο τραγούδι το 2003.

Κριός

Παρόλο που ένας Κριός είναι εξαιρετικά πιστός φίλος, είναι και ηγέτης εκ φύσεως. Και οι ηγέτες χρειάζονται ακόλουθους. Οι Κριοί τείνουν να είναι εγωκεντρικοί και παρορμητικοί. Οπότε, μπορούν να τραβήξουν πολύ μια διαφωνία ακόμα και αν έχουν άδικο. Πρέπει να είσαι αρκετά υπομονετικός με έναν εκνευρισμένο Κριό.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι αξιόπιστος, αλλά συχνά επικριτικός. Για έναν Ταύρο είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος, ακόμα και αν του κάνεις σαφές ότι τον έχεις πληγώσει. Μπορεί να γίνει κτητικός -ακόμα και με τους φίλους του- οπότε πρόσεχε μήπως ζηλεύει τον άλλο κολλητό σου. Ή το πόση παρέα κάνεις με εκείνη τη συνάδελφο στη δουλειά.

Δίδυμοι

Μέσα στην ενέργεια, αλλά και κάπως υπεφύαλοι, οι Δίδυμοι είναι ένα από τα πιο περήφανα ζώδια. Υπάρχει πάντα νέο στη ζωή τους το οποίο θέλουν να μοιραστούν μαζί σου. Ωστόσο, μπορεί κάποιες φορές να σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά. Ειδικά όταν συγκρίνουν μια εμπειρία σου με μια καλύτερη δική τους.

Καρκίνος

Πιστός και τρυφερός, ο Καρκίνος θα σου κάνει κοπλιμέντα και θα σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές. Κάποιες φορές, όμως, μπορεί να σε διαλύσει με το ενδιαφέρον του. Να σε κάνει να νιώθεις ότι είναι περισσότερο γονιός σου παρά φίλος σου. Επίσης, ενώ είναι εξαιρετικά τρυφερός και νοιάζεται, χρειάζεται και οι άλλοι να νοιάζονται και να φροντίζουν εκείνον. Το κακό είναι πως μάλλον θα πρέπει αν το μαντέψεις αυτό, γιατί δε θα σου το εκφράσει ποτέ.

Λέων

Παραδόξως, οι Λέοντες είναι πολύ πιστοί και υποστηρικτικοί φίλοι. Ωστόσο, το εγώ τους είναι τεράστιο -κοντράρεται με αυτό των Κριών- και θέλουν να ελέγχουν τους άλλους. Πρακτικά, για να αποφύγεις την οργή ενός Λέοντα, θα πρέπει να του κάνεις συνεχώς κοπλιμέντα και να του δίνεις συνεχώς -μα συνεχώς- προσοχή.

Παρθένος

Αναλυτικός και παρατηρητικός, ένας Παρθένος μπορεί να περιγραφεί άνετα ως “φίλος-ξερόλας”. Είναι αυστηρός με τα προγράμματα και με το να είναι όλα (όλα, Θεέ μου) στη θέση τους. Αν για οποιονδήποτε λόγο ξεφύγεις από αυτά, δε θα είναι καθόλου χαρούμενος μαζί σου. Γενικά, αυτό που πρέπει να θυμάσαι για τους Παρθένους είναι πως τα πράγματα ή θα γίνουν με τον τρόπο τους ή δε θα γίνουν καθόλου. Γιατί θα σου έχουν κάνει ghosting που τους αψήφησες.

Ζυγός

Παρόλο που οι Ζυγοί είναι διπλωματικοί και ζεστοί, έχουν και μια ψεύτικη και κάπως υπερφύαλη πλευρά. Έχουν υψηλές προσδοκίες από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των φίλων τους. Αν δε “συναντηθείς” με αυτές τις προσδοκίες, ένας Ζυγός θα γίνει απόμακρος. Ωστόσο, ακριβώς όπως και οι Καρκίνοι, δε θα το συζητήσει. Λογικά, περιμένει αν το καταλάβεις μόνη σου, μέσω της passive-aggressive συμπεριφοράς τους.

Σκορπιός

Το πιο καχύποπτο ζώδιο, ναι. Γενικά, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τη φιλία ενός Σκορπιού. Παρόλο που είναι πιστοί φίλοι, γενικά είναι αρκετά σκεπτικιστές. Ακόμα και με τους πιο κοντινούς φίλους τους. Να είσαι προσεκτική. Αν σε υποπτευθεί για προδοσία, μπορεί πολύ εύκολα να σε χειριστεί μέχρι να το ομογογήσεις μόνη σου. Γενικά, αν ο καλύτερος φίλος σου είναι Σκορπιός, να ξέρεις ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της φιλίας σας.

Τοξότης

Το πιο ελεύθερο πνεύμα του ζωδιακού κύκλου. Ο Τοξότης μπορεί εύκολα να απεμπλακεί συναισθηματικά από τους φίλους του. Βέβαια, λέει πάντα αυτό που σκέφτεται, και δε νιώθει καθόλου τύψεις, ακόμα και αν ξέρει ότι σε πληγώνει. Σε αντίθεση με τον Κριό ή τον Ταύρο, δε νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γιατί πιστεύει πραγματικά σε αυτό που λέει. Γενικά, έχε στο μυαλό σου πως ο Τοξότης φίλος σου προχωράει στη ζωή με το δικό του βήμα στους δικούς του χρόνους. Και κάποιες φορές με περισσότερο ή λιγότερο σεβασμό σε εσένα.

Αιγόκερως

Είναι πιστός φίλος ο Αιγόκερως. Βέβαια, τείνει να είναι υπερβολικά περήφανος και ανεξάρτητος. Όσο και να νοιάζεται για τους φίλους του, πάντα θέλει να έχει τον έλεγχο. Δεν είναι ανοιχτός σε άλλες απόψεις, οπότε όταν διαφωνείς με έναν Αιγόκερω απλά μην προσπαθείς πολύ. Όπως και ο Τοξότης, δεν προσπαθεί πολύ να υποστηρίξει αυτά που λέει. Είναι σίγουρος.

Υδροχόος

Είναι σπάνιο να βρεις έναν τοξικό Υδροχόο φίλο. Αλλά είναι έξυπνοι και ξεροκέφαλοι γενικά. Λόγω της επαναστατικής φύσης τους, τείνουν να μην είναι εκατό τοις εκατό δεμένοι με τους φίλους τους. Δε θα σε αναγκάσουν να κάνεις τίποτα που δε θέλεις, αλλά αν έχουν εκνευριστεί μαζί σου, δε σου το δείξουν. Και αυτό μπορεί να γίνει πολύ απογοητευτικό.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι το πιο παθητικό ζώδιο, αλλά έχουν μια κρυφή επιθετική πλευρά. Είναι παρατηρητικοί και αντιλαμβάνονται τι εκνευρίζει τους γύρω τους. Επίσης, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και συναισθηματικοί αλλά δε θα σου το πουν. Γενικά, είναι κάπως δύσκολο να καταλάβεις γιατί ένας Ιχθύς φέρεται με τον τρόπο που φέρεται.

Δες ακόμα:

Curving: το τοξικό trend στις σχέσεις που πρέπει να προσέξεις


featured image: Thought Catalog