Η ιδέα ότι οι φάσεις του φεγγαριού επηρεάζουν τη διάθεση των ανθρώπων δεν είναι καινούργια. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η σύγχρονη ιατρική δεν το δέχεται, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι για παράδειγμα κοιμόμαστε λιγότερο κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων του φεγγαριού.

Και δεν είναι μόνο ο ύπνος που επηρεάζεται από τις φάσεις του φεγγαριού, αλλά και η συμπεριφορά μας και η διάθεσή μας.

Έτσι, ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και τον αστρολογικό του χάρτη το φεγγάρι μπορεί να “ελέγξει” τη συμπεριφορά του.

Ναι, η πανσέληνος μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου αλλά και και η Νέα Σελήνη κάτι κάνει.

Επειδή κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης, το φεγγάρι δεν είναι ορατό στον ουρανό δεν υπάρχει και αρκετό φως. Αυτό επηρεάζει τη διάθεσή μας και ρίχνει την ενέργειά μας σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτή είναι η περίοδος που ίσως νιώθεις περισσότερη κούραση ή έχεις την ανάγκη να μείνεις με τον εαυτό σου χωρίς να αποζητάς την κοινωνικοποίηση. Εάν θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή αυτή είναι σίγουρα η ιδανική περίοδος για να χαθείς στις σκέψεις σου και να αποφασίσεις!

Καθώς αναπτύσσεται στο πρώτο μισό του κύκλου, μπορεί να βιώσεις μια αύξηση στα επίπεδα ενέργειας και ένα ισχυρό κίνητρο.

Όσο “γεμίζει” το φεγγάρι αρχίζεις να νιώθεις πιο ανανεωμένη, σαν να έχουν μπει τα πράγματα στη θέση τους.

Μετά όμως έρχεται η πανσέληνος, και εκεί νιώθεις ίσως το άγχος να σε κατακλύζει. Νιώθεις άγχος, έντονη ανησυχία και φυσικά, όλα τα συναισθήματα είναι πιο έντονα. Αυτή είναι και η περίοδος που η ρομαντική πλευρά των περισσότερων ανθρώπων βγαίνει στο φως. Προσοχή όμως γιατί στην πανσέληνο μπορεί οι άνθρωποι να γίνονται πιο συναισθηματικοί αλλά λόγω των έντονων συναισθημάτων, δεν είναι λίγοι και οι καυγάδες. Όλα στην υπερβολή!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 λόγοι για τους οποίους η φιλία ανάμεσα σε έναν Παρθένο και έναν Υδροχόο είναι τόσο συναρπαστική