Για τον σκηνοθέτη Valdimar Jóhannsson, το Lamb είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία η οποία μάλιστα θα προβληθεί σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα των Καννών. Για όλους εμάς, το Lamb είναι το ψυχολογικό θρίλερ με φόντο την Ισλανδία που ανυπομονούμε να βγει στις αίθουσες.

Για το Lamb, ο Jóhannsson εμπνεύστηκε από την ισλανδική παράδοση και τους αγρότες προγόνους του

Η ταινία διαδραματίζεται στον Ισλανδικό Βορά, σε μία φάρμα περιτριγυρισμένη μόνο από βουνά και φύση. Εκεί, η Μαρία και ο σύζυγος της Ίνγκβαρ εκτρέφουν πρόβατα. Οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν παιδί κι έτσι όταν βρίσκεται στην πόρτα τους την Παραμονή Χριστουγέννων ένα νεογέννητο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό πρόβατο, το παίρνουν στο σπίτι τους. Η ανάγκη τους να γίνουν γονείς τους κάνει να μεγαλώσουν αυτό το πλάσμα σαν δικό τους, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες. Στην αρχή όλα φαίνονται αρμονικά και η οικογένεια τους ολοκληρωμένη. Αργότερα όμως συνειδητοποιούν τις τρομερές συνέπειες του λάθους τους.

Το trailer δεν μας αποκαλύπτει καν πώς μοιάζει αυτό το πλάσμα

Κι αυτό είναι ίσως που κάνει την ταινία ήδη πολύ ενδιαφέρουσα. Ο Jóhannsson φαίνεται πως βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο να μιλήσει για το τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν κόντρα σε όσα ορίζει η φύση. Παράλληλα όμως ήθελε να μιλήσει για τη μητρότητα και την απώλεια. Μέσα από το Lamb, εξερευνά μέχρι το που είναι ικανοί να φτάσουν οι άνθρωποι για να βρουν την πολυπόθητη ευτυχία.

Η Α24 αμέσως ενδιαφέρθηκε για μία τέτοια ταινία. Έτσι λίγο πριν την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών, ανέλαβε τη διανομή της. Από την άλλη, για την Rapace επρόκειτο για έναν ρόλο-πρόκληση. Η ίδια ανέφερε ότι με το που διάβασε το σενάριο, κατάλαβε ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Δεδομένου ότι έχει ρίζες από την Ισλανδία και μιλά τη γλώσσα, το θεώρησε αρκετά ιδανική συγκυρία. Έτσι, θα είχε την ευκαιρία να ενωθεί και πάλι με τις ρίζες της στην Ισλανδία και τα απόκοσμα τοπία της.