Τα μανιτάρια είναι από τα υλικά που συνήθως θέλουμε να έχουμε στην κουζίνα μας. Ταιριάζουν ιδανικά σε πολλές συνταγές και μπορούν να “σταθούν” και μόνα τους ως ένα πλήρες πιάτο εάν αποφασίσεις να τα κάνεις ψητά ή στο φούρνο.

Εδώ θα δεις μια συνταγή που συνδυάζει την αγάπη μας για τα μανιτάρια με αυτήν για τα προϊόντα του φούρνου Ντουρουντούς. Μανιτάρια κρασάτα με τρίμμα παξιμαδιού για όλες τις μέρες που θέλεις μια εύκολη αλλά πιο ιδιαίτερη συνταγή!

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα, λεντινούλα, μπράουν ή ανάμεικτα της επιλογής σου
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 -3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
  • φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμμα παξιμαδιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ζωμό λαχανικών
  • μπουκιές κρίθινες Ντουρουντούς

Εκτέλεση:

Σε μια βαριά κατσαρόλα πλασοτέ (απλωτή ) ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το αλάτι και σόταρε σε δυνατή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν την υγρασία τους και να πάρουν χρώμα. Έπειτα πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το σκόρδο, φέρε μια δυο στροφές και σβήσε με το κρασί. Πρόσθεσε κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού, άφησε να εξατμιστεί το κρασί και συμπλήρωσε με ζωμό λαχανικών ίσα ίσα να σκεπαστούν τα μανιτάρια. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ την για περίπου 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Πρόσθεσε εάν θέλεις μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακάτεψε. Πασπάλισε με τα τρίμματα παξιμαδιού Ντουρουντούς και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλείσε τελείως τη θερμοκρασία και σέρβιρε.

Η συνταγή είναι μια δημιουργία του Βασίλη Πατσή.

Ανακάλυψε περισσότερα προϊόντα και συνταγές στο: ntourountous.gr