Σου ακούγεται περίεργο; Aν ναι, να ξέρεις πως υπάρχει εξήγηση πίσω από την οποία τα ζευγάρια επιλέγουν να «συγχρονίζουν» τις σεξουαλικές τους ζωές, τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα η παραπάνω θεωρία υποστηρίζεται και προκύπτει σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Lovehoney.

Η συγκεκριμένη εταιρεία σεξουαλικών παιχνιδιών αντιλήφθηκε ότι οι άνθρωποι και κατά κύριο λόγο τα ζευγάρια, τείνουν να έχουν περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα και διάθεση τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 2.000 άτομα (ζευγάρια και ελεύθεροι) και τους τέθηκαν μερικές ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά κάνουν σεξ κάθε μήνα του έτους καθώς και ποιον μήνα αισθάνονται πιο ερωτική τη διάθεση τους.

Τα ευρήματα

Το 22% των ζευγαριών απάντησαν ότι ο Ιούλιος είναι ο πιο ερωτικός μήνας και πως η σεξουαλική τους δραστηριότητα είναι εμφανώς πιο έντονη καθώς αισθάνονται πιο «ήρεμοι» ενώ υπάρχει σε μεγαλύτερο ποσοστό και το ενδεχόμενο των καλοκαιρινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι τον έβδομο κατά σειρά μήνα του έτους, κάνουν σεξ 4 φορές την εβδομάδα, τον Αύγουστο κατά μέσο όρο 3,7 φορές την εβδομάδα και τον Ιούνιο 3,2 φορές την εβδομάδα.

Ο Αύγουστος που έρχεται δεύτερος σε σειρά προτεραιότητας, συνδέεται πιθανώς με το γεγονός ότι σχεδόν τα 2/3 των ζευγαριών τείνουν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή περισσότερο εν όψη διακοπών σε σχέση με το να έμεναν στον τόπο διαμονής τους. Το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι θα ήθελαν να κάνουν σεξ περισσότερο κατά την διάρκεια των διακοπών τους καθώς έχουν πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους για να αισθανθούν «χαλαροί».

Εκπρόσωπος της Lovehoney δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σεξουαλική δραστηριότητα τείνει να αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους, με τον Ιούλιο να είναι στην απόλυτη κορύφωση. Αυτό συμβαίνει επειδή τείνουμε να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και αναμφίβολα πιο αισιόδοξοι όταν και ο καιρός με την σειρά του είναι καλός, μαζί και οι νύχτες πιο μεγάλες. Επιπρόσθετα, οι ηλιόλουστες μέρες βοηθούν στην ενίσχυση των ορμονών μας».

Όσο για τους μήνες που μειώνεται η ερωτική μας διάθεση;

Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα, ο Ιανουάριος και ο Νοέμβριος με την σειρά του (μήνες που κάνουν αρκετό και έντονο κρύο) είναι οι μήνες που οι άνθρωποι και ιδιαιτέρως τα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν το λιγότερο σεξ του έτους. Μάλιστα, τα στατιστικά ευρήματα δείχνουν πως ο μέσος όρος ανέρχεται σε 2,3 φορές την εβδομάδα και 2,1 φορές την εβδομάδα, αντίστοιχα.