kotopoulo

Το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι αυτό που χρειάζεσαι αν αγαπάς το λιωμένο τυρί

Το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι μία γνωστή και αγαπημένη συνταγή στους λάτρεις του λιωμένου τυριού.

Είναι το ιδανικό γεύμα που μπορείς να φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου και να μην αφήσεις κανέναν παραπονεμένο. Νόστιμη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο σου για αργότερα.

Θα χρειαστείς:

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση (για να έχεις 4 φιλέτα)

2 αυγά

1 κούπα γαλέτα

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

4 φέτες μοτσαρέλα

1 κουτί ντομάτα κονκασέ

Μέθοδος:

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς.

Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει στον φούρνο, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανάδευσε τα αυγά και σε ένα άλλο ανακάτεψε τη γαλέτα μαζί με την παρμεζάνα. Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα κοτόπουλου και στη συνέχεια βούτηξε τα μέσα στο αυγό και μετά στο μείγμα της γαλέτας.

Βάλε τα στο τηγάνι και μαγείρεψε τα για 3-4 λεπτά τη κάθε πλευρά. Βγάλε τα από το τηγάνι μόλις είναι έτοιμα.

Στο ίδιο λάδι τσιγάρισε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα και αλατοπιπέρωσε.

Βάλε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα, πρόσθεσε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας και ψήσε στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.

Σέρβιρε με τον βασιλικό δίπλα σε μακαρόνια ή ρύζι.

Extra tip: Στο μείγμα της γαλέτας μπορείς να προσθέσεις ότι καρυκεύματα θέλεις όπως πάπρικα ή τσίλι σε σκόνη για να δώσεις την δική σου προσωπική πινελιά στο πιάτο.

featured photo: www.thecookierookie.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.