Είτε δουλεύεις από το σπίτι, είτε πηγαίνεις σε γραφείο, ένα πράγμα είναι σίγουρο∙ πως περνάς ώρες ολόκληρες καθισμένη σε μία καρέκλα και πολλές φορές δεν σηκώνεσαι μέχρι να τελειώσει η δουλειά.

Υπάρχουν τρεις πολλοί απλοί τρόποι να βελτιώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα και θα δεις αμέσως αλλαγή στη διάθεση και την παραγωγικότητά σου.

Να βγαίνεις έξω

Μπορείς να επιλέξεις να τρως μεσημεριανό σε ένα γειτονικό καφέ ή απλά να περπατάς για 15’ μέσα στην ημέρα σου. Όμως, το να βγαίνεις εκτός γραφείου για κάποια ώρα, μπορεί να σου δώσει τη δύναμη που θες για να αντέξεις μέχρι το τέλος της ημέρας.

Να σηκώνεσαι τακτικά

Οι νεότερες έρευνες έχουν δείξει πως πρέπει να είσαι όρθια για τουλάχιστον δύο ώρες κατά τη διάρκεια του οκταώρου σου. Το να κάθεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν σου κάνει καλό. Μπορείς να σηκώνεσαι καθώς μιλάς στο τηλέφωνο ή απλά να κάνεις μερικά ολιγόλεπτα διαλείμματα. Επίσης, υπάρχουν στην αγορά και γραφεία που είναι ρυθμιζόμενα στο ύψος ώστε να μπορείς να δουλεύεις ενώ στέκεσαι.

Φτιάξε την to-do λίστα σου

Μία αγχώδης και ανθυγιεινή καθημερινότητα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ήδη από τις αρχή της εβδομάδας πως δεν έχεις καθόλου ενέργεια. Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτήν την περίπτωση είναι η οργάνωση. Φτιάξε μία λίστα με όλα τα projects, τις εκκρεμότητες και τις δουλειές που έχεις να κάνεις κατά προτεραιότητα. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις κάτι από αυτά, σβήνε το. Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις ένα από τα ημερολόγια που σε κάθε σελίδα έχουν λόγια και αποφθέγματα έμπνευσης ώστε να σου δώσουν αυτή την έξτρα ώθηση δημιουργικότητας.

featured photo: Unsplash /Edu Lauton