Οι Δευτέρες δεν είναι τόσο άσχημες. Αν υιοθετήσεις μερικές συνήθειες ήδη από την Κυριακή, θα ανυπομονείς για τη νέα εβδομάδα.

Υπάρχει λόγος που μισείς τις Δευτέρες. Είναι επειδή δεν έχεις προγραμματίσει σωστά τη ροή της νέας εβδομάδας. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει όλες οι ημέρες σου να είναι με κουτάκια. Αν όμως έχεις ολοκληρώσει κάποιες “υποχρεώσεις” σου πριν καν ξεκινήσει η εβδομάδα, θα δεις πως θα είσαι πολύ πιο ανάλαφρη.

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να σώσουν χρόνο αλλά και ενέργεια από τις ημέρες σου. Αν τις υιοθετήσεις, θα δεις άμεσα τα θετικά τους αποτελέσματα.

Προετοιμασία γευμάτων

Ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας σου, ειδικά μετά από πολλή δουλειά στο γραφείο, είναι το φαγητό. Και κυρίως ο χρόνος να το προετοιμάσεις. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την Κυριακή για να “κλέψεις” λίγο από το χρόνο που θα ξόδευες σε αυτή την ετοιμασία.

Μπορείς να καταγράψεις τα γεύματα που θες αυτή την εβδομάδα. Ή και να έχεις έτοιμα μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείς, όπως είναι τα κομμένα λαχανικά. Θα γλυτώσεις χρόνο αλλά και θα οργανώσεις παράλληλα έξυπνα το μενού της εβδομάδας.

Τακτοποίησε το σπίτι σου

Όταν ο χώρος σου είναι καθαρός, είναι και το μυαλό σου. Μπορεί να μην είσαι cleaning freak αλλά αν δοκιμάσεις να καθαρίσεις το σπίτι σου στο ρεπό σου, θα δεις πόσο γρήγορα θα αλλάξει η διάθεση σου. Μπορείς επίσης, να συγκεντρωθείς καλύτερα με έναν καθαρό, οργανωμένο χώρο απέναντι σου από ότι με έναν εντελώς ακατάστατο.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως δεν θα χρειαστεί να το κάνεις τα απογεύματα που θα γυρνάς κουρασμένη από τη δουλειά.

Φτιάξε λίστες με ρεαλιστικούς στόχους (ή και μη)

Ξεκίνα με ότι προτιμάς. Μπορείς να φτιάξεις λίστες με τα έσοδα-έξοδα ή ένα πλάνο με το πως μπορείς να κάνεις οικονομία. Μπορείς επίσης αν σκεφτείς που βλέπεις τον εαυτό σου 5-10 χρόνια. Ή να σκεφτείς τι νέες συνήθειες και χόμπι θέλεις να υιοθετήσεις μέσα στο καλοκαίρι ή από Σεπτέμβρη.

Αν πέσει πολύ ρεαλισμός, μπορείς και να δημιουργήσεις μια bucket list. Όσα θες να κάνεις στη ζωή σου γενικά. Αυτό σίγουρα θα σε κάνει να ξεχαστείς από την πιο πρακτική φύση των προηγούμενων στοιχείων.

Διάβασε

Είτε είναι το all-time favorite βιβλίο σου, είτε ένα best-seller που σου πρότεινε η συνάδελφος από το γραφείο, δοκίμασε το. Μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο το απόγευμα της Κυριακής, στην παραλία, λίγο πριν κοιμηθείς. Όποτε και να το κάνεις, τα οφέλη είναι ευεργετικά.

Διάλεξε τα outfits της εβδομάδας

Αν δεν θες να το δεις μέχρι την Παρασκευή, προσπάθησε έστω μέχρι την Τετάρτη. Θα έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφτείς τα σύνολα της εβδομάδας από το να τρέχεις κάθε πρωί, φορώντας τελικά κάτι που δεν σου αρέσει και τόσο. Μπορείς να τα ταιριάξεις με αντίστοιχα παπούτσια ή αξεσουάρ.

Κι όλα αυτά μπορούν αν γίνουν πιο ενδιαφέροντα αν φωνάξεις μία φίλη σου που εμπιστεύεσαι το γούστο της για τα office looks σου.

Διάλεξε ένα θέμα για τη νέα εβδομάδα

Αν θέλεις να προσθέσεις ένα fun χαρακτήρα στις ημέρες σου, διάλεξε ένα θέμα. Μπορεί να θες να φορέσεις κοστούμια ή floral σχέδια στο γραφείο. Μπορεί να υιοθετήσεις λιγότερο make-up αυτή την εβδομάδα.

Μπορείς επίσης να πεις πως θα βάλεις περισσότερο φρούτα στη διατροφή σου ή ότι θα ξεκινήσεις περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σου. Όπου θέμα, βάλε μία μικρή αλλαγή. Η αλλαγή αυτή μπορεί να “σπάσει” τη ρουτίνα και να σε ανανεώσει αρκετά.

Καθάρισε το inbox σου

Ίσως να μην έχεις όρεξη να τσεκάρεις το laptop σου την Κυριακή. Και λογικό. Μπορείς όμως αν είσαι σε ένα  καλό mood, να δοκιμάσεις να το κάνεις. Αυτό θα σου σώσει πολύτιμο χρόνο από το πρωινό της Δευτέρας, όπου θα μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου λίγο περισσότερο στο σπίτι. Ακόμη και αυτά τα λίγα λεπτά αρκούν για να σου φτιάξουν ή να σου χαλάσουν τη διάθεση την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Εσύ διαλέγεις.

Λίγο extra self-care δεν έβλαψε κανέναν

Επειδή αρκετά επεξεργάστηκες το πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η εβδομάδα σου, ήρθε η ώρα για λίγη χαλάρωση. Από scrubs και μάσκες μέχρι λίγη άσκηση, την αγαπημένη σου σειρά ή ένα cocktail με την παρέα σου, το self-care παίρνει διαφορετικές έννοιες.

Διάλεξε αυτό που σου αρέσει να κάνεις και απλά καν’ το. Ακόμη κι αν κανένας φίλος σου δεν είναι διαθέσιμος για μια έξοδο, δοκίμασε να βγεις μόνη σου. Θα χτίσεις έτσι, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αφιέρωσε χρόνο στους αγαπημένους σου

Ειδικά αν δεν έχεις το χρόνο να το κάνεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας,  θα σε ωφελήσει πολύ. Η κοινωνική συναναστροφή και η επικοινωνία είναι παράγοντες κλειδιά για την ευεξία και την αυτοπεποίθηση σου. Όσο κι αν πιστεύεις ότι θες να απομονωθείς για να ξεκουραστείς, συχνά, μία βόλτα με το σύντροφο σου ή τις κολλητές σου μπορεί αν εκτοξεύσει τη διάθεση σου.

Πάρε το χρόνο σου κάνοντας… τίποτα

Μερικές φορές, χρειάζεσαι ένα πραγματικό διάλειμμα από όσα σκέφτεσαι ή “πρέπει”  να σκεφτείς. Κάνε λοιπόν αυτό το break, χωρίς να νιώθεις τύψεις. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς κάποιες Κυριακές να οργανώσεις σωστά κι αποτελεσματικά τις Δευτέρες σου, μην το κάνεις. Αν νιώθεις πως θες να δώσεις σε αυτές τις συνήθειες ένα ρεπό, κάνε το.  Μπορεί μάλιστα, αυτό να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις πιο χαλαρά κι ανάλαφρα την εβδομάδα σου.