Αν εσύ και ο σύντροφός σου ανήκετε στα ζευγάρια που αποφάσισαν να περάσουν μαζί την καραντίνα, ακόμα και αν δε συμβίωναν πριν, αρχικά σας αγαπάμε. Είναι σημαντικό να βάλετε τον έρωτα στην καθημερινότητά σας, ακόμα και αν αυτή εξελίσσεται σε μόλις λίγα τετραγωνικά.

Ωστόσο, επειδή η συγκατοίκηση είναι αχαρτογράφητα νερά για εσάς, τα παρακάτω tips θα σας φανούν ένας χρήσιμος οδηγός για να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες προκύψουν.

Ξεκαθαρίστε ποιο είναι το comfort zone σας

Καλώς ή κακώς, τα της πανδημίας μπαίνουν στη σχέση σας, ακόμα και αν είστε σε απομόνωση. Αυτό σημαίνει πως ό,τι κι αν γίνεται, πρέπει να νιώθετε ασφαλείς. Συνεχίζετε να τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης ευλαβικά (πλύσιμο χεριών, κτλ.). Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν πίσω σκέψεις ή άγχη που να δηλητηριάζουν τον χρόνο που περνάτε μαζί. Το κύριο ζητούμενο είναι να κρατήσετε τον ιό μακριά σας και μετά να απολαύσετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου.

Δημιουργήστε ένα χαλαρό πρόγραμμα

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα το οποίο ακολουθούμε. Αυτό που έχετε εσείς να κάνετε, αφού δε συγκατοικούσατε πριν, είναι να φτιάξετε ένα κοινό. Πάντα όμως χαλαρό. Μπορείτε να οργανώσετε τις ώρες που θα τρώτε, τις μέρες που θα καθαρίζετε το σπίτι, αλλά και τις βόλτες του κατοικίδιου, αν υπάρχει. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την ασυνεννοησία για μικρά, καθημερινά πράγματα που μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις ή και καταπίεση.

Πώς να κρατήσεις τη μαγεία ζωντανή στη σχέση σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας
stylist.co.uk

Συζητήστε τις προσδοκίες σας

Ένα σημαντικό βήμα για να καταφέρετε να περάσετε την καραντίνα όσο πιο ομαλά γίνεται, είναι ξέρετε ο ένας τις προσδοκίες του άλλου. Συζητήστε πώς σκοπεύετε να περνάτε το χρόνο σας. Αν ο φίλος σου έχει ως πρόγραμμα το να κοιμάται και να βλέπει σειρές όλη μέρα, είναι κάτι που πρέπει να ξέρεις. Και κάτι που πρέπει απαραίτητα να σεβαστείς.

Προσπαθήστε να περνάτε χρόνο μόνο με τον εαυτό σας

Το γεγονός πως είστε κλεισμένοι σε ένα σπίτι δε σημαίνει πως πρέπει να τον περνάτε όλο μαζί. Είναι ζωτικής σημασίας το να βρίσκεται ένα διάστημα μες στη μέρα που να τον περνάτε με εσάς για εσάς. Και εσύ και ο φίλος σου. Μπορεί να είναι ένα δεκάλεπτο περπάτημα ή binge-watching σε μια σειρά. Ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι πολύτιμος και πρέπει να τον διεκδικείς.

Να συζητάτε συχνά για το πώς αισθάνεστε

Πέρα από μια πανδημία που εξελίσσεται, εσείς έχετε να διαχειριστείτε και μια ξαφνική συμβίωση. Αυτό σε συνδυασμό με το άγχος που διέπει πλέον την καθημερινότητά μας μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις, διαφωνίες και απογοητεύσεις. Είναι σημαντικό να συζητάτε συχνά όσα νιώθετε, όσα σας κάνουν ευτυχισμένους μέσα στο όλο χάος, αλλά και όσα νιώθετε πως δε μπορείτε να διαχειριστείτε. Σε στιγμές έντασης, είναι προτιμότερο να απομακρύνεστε και να παίρνετε λίγο χρόνο, ακόμα και για να κάνετε ένα ντους. Έτσι θα αποφεύγετε τις περιττές φωνές και θα λύνετε όλα τα ζητήματα με ψυχραιμία.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ένα: η καραντίνα θα σας βοηθήσει να μάθετε ο ένας τον άλλο καλύτερα. Και αυτό δεν είναι λίγο.

featured image: elitedaily.com