Έχει γίνει κάθε σου βραδιά ένα date night; Έχεις αρχίσεις να ξεμένεις από ταινίες; Καιρός λοιπόν να ανανεώσεις τις επιλογές σου. Αυτές είναι οι τέσσερις ταινίες που επιβάλλεται να δεις στα επόμενα ‘date nights’ σου.

Blind Date

Αυτή η ρομαντική κωμωδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική για την επίτευξη date vibes – εφόσον δεν σε ενοχλούν οι υπότιτλοι, φυσικά. Αφορά μια νεαρή γυναίκα με όνειρα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το πιάνο που μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα στο Παρίσι και εμπλέκεται αμέσως σε μια παθητικά-επιθετική μάχη με τον γείτονά της που ενοχλείται από τον θορυβώδη τρόπο ζωής της. Τελικά, η γυναίκα και ο άνδρας αρχίζουν να μιλάνε ο ένας στον άλλο μέσω του τοίχου που τους χωρίζει και σχηματίζουν σταδιακά μια φιλία.

Sleeping with other people

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται σε μια φοιτητική εστία και κάνουν ένα one-night-stand, το οποίο είναι το πρώτο σεξ και των δυο. Δώδεκα χρόνια αργότερα, συναντιούνται και πάλι σε μια ανώνυμη συνάντηση  τοξικομανών. Το δίδυμο σχηματίζει μια πλατωνική σχέση, βοηθώντας και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον μέσα από τα πάντα, από τα breakups μέχρι τα run-ins με πρώην. Το μόνο πρόβλημα; Σίγουρα υπάρχει έλξη μεταξύ τους που απογειώνεται με τις στιγμές απόλυτου γέλιου που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Zack & Miri Make A Porno

Δύο φίλοι, ο Zack (Seth Rogen) και η Miri (Elizabeth Banks), αποφασίζουν να κάνουν μια ταινία ενηλίκων με μια ομάδα randos για να βγάλουν μερικά γρήγορα χρήματα με τα οποία εξοφλούσαν τα χρέη τους. Στην κωμικοτραγική αυτή διαδικασία ανακαλύπτουν τα αισθήματα που έχουν ο ένας για τον άλλο.

The Spectacular Now

Ο Miles Teller ως Sutter, είναι ένα αγόρι που λατρεύει τη διασκέδαση και τα πάρτυ. Μετά από ένα ξέφρενο βράδυ, ξυπνάει στο πάτωμα του σπιτιού ενός αγνώστου και γνωρίζει την έξυπνη, αστεία και εσωστρεφή Aimee. Η Aimee ήταν συμμαθήτριά του αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί την υπόστασή της σε καμία από τις χρονιές του στο σχολείο. Αρχίζουν να γνωρίζονται και ανοίγονται ο ένας στον άλλο. Με κάποιο περίεργο τρόπο αυτή η ταινία καταφέρνει να απεικονίσει την ομορφιά και ανυπομονησία της αγάπης των νεαρών χρόνων χωρίς όμως να περιλαμβάνει clichés.
featured image: NPR