Από τα πολλά περίεργα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι ζούμε την κάθε μέρα σε λούπα. Και μιλάω για όσους είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας, μπορούμε να κάνουμε ελάχιστες μετακινήσεις και κοντεύουμε να εξαντλήσουμε κάθε μορφή διασκέδασης που προσφέρει το ίντερνετ. Εφόσον, λοιπόν, ζούμε όλοι στην ίδια πραγματικότητα, αποκλείεται να μην έχεις προσέξει μέχρι σήμερα τις live συναυλίες στο Instagram.

Λίγο η Gal Gadot μαζί με τους άλλους 25 που μάζεψε και τραγούδησαν το Imagine. Άσχετα με το αν μετά έπεσαν όλοι να τους φάνε. Λίγο ο Chris Martin των Coldplay ή ο John Legend που πλέον έχουμε εβδομαδιαίο ραντεβού. Λίγο ο δικός μας Κωστής Μαραβέγιας με το live από το Παγκράτι. Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα που καθημερινά αυξάνονται συνθέτουν το τοπίο για τις live συναυλίες και εμφανίσεις που βλέπουμε στα social media.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος υπό άλλες συνθήκες. Αν αυτοί οι καλλιτέχνες έκαναν τέτοιου είδους live αραιά και που και όχι επειδή τους ακύρωσε τις εμφανίσεις τους ο κορωναϊός. Φαντάζομαι θα μιλούσαμε όλοι για κινήσεις αλληλεγγύης. Άρα τώρα γιατί δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο; Οι περισσότεροι σχολιάζουν τα ακριβά τους σπίτια στο background και τη συλλογή με τις κιθάρες που αχνοφαίνεται στο τοίχο. Άλλοι λένε πως η κατάσταση είναι τελειωμένη, πως το Instagram αντικατέστησε τη μαγεία της πραγματικής συναυλίας. Φροντίζουν μάλιστα με ειρωνεία να υπενθυμίζουν τους ανθρώπους εκείνους που παλεύουν αυτή τη στιγμή με τον ιό. Είτε ως ασθενείς είτε ως επαγγελματίες. Λες και μπόρεσε ποτέ κανείς ήδη να ξεχάσει.

Κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε τις μάχες που δίνουν κάποιοι στην πρώτη γραμμή. Κανείς όμως ποτέ δεν θα έπρεπε να θέλει να αφαιρέσει τη δυνατότητα από καλλιτέχνες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Αν μας έμεινε κάτι αυτές τις μέρες είναι τα social media από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ξέρω, ψάχνεις κι εσύ δραστηριότητες να κάνεις που δεν περιλαμβάνουν μια οθόνη. Εμένα πάντως δεν με χαλάει να μπω στο προφίλ του αγαπημένου μου τραγουδιστή και να ακούσω τραγούδια που ίσως να μην καταφέρω να ακούσω ποτέ live.

Οι ‘ινσταγκραμικές’ συναυλίες είναι προσωρινές λύσεις και για εμάς και για εκείνους, και επιτελούν ακριβώς έναν σκοπό. Να καταφέρουμε να κρατήσουμε το ηθικό μας -και τις φωνητικές μας χορδές- σε καλή κατάσταση για τις μέρες που θα έρθουν. Και για τις συναυλίες που θα πάμε.

Featured Image: smoothradio.com