Ύστερα από δύο χρόνια καραντίνας και απομόνωσης ήρθε η ώρα, που διακαώς επιθυμούσες να βγεις, να ταξιδέψεις να ερωτευτείς.

Κι ενώ έχεις μπει σε αυτό το mood ολικής επαναφοράς, κάτι έχει γίνει μέσα σου και μένεις στάσιμ@, κάπου μεταξύ αποκλεισμού κι ελευθερίας, κάπου μεταξύ animal party και “κοιμάμαι με τις κότες”.

Τι σου συμβαίνει λοιπόν;

It’s a new era.

Η απάντηση είναι ότι βρίσκεσαι σε μια μεταβατική περίοδο, σε μια μεταβατική διάθεση, σε μια μετάβαση από τον προ με τον μετα εαυτό σου.

Συμβαίνει σε όλους και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι η φάση που πρέπει να επανεκκινήσεις τον εαυτό σου, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που ήσουν στο pause. Κι αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο μέχρι να βρεις ξανά το ρυθμό σου.

Μελέτες πρόσφατα, έδειξαν ότι, το 30% των ερωτηθέντων επιθυμεί να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή του, ενώ σε άλλη το 72% θέλει να αλλάξει τη ζωή του από το να επιστρέψει στην προ – covid19 εποχή. Αυτό δείχνει ότι, έχουμε περάσει σε μια νέα περίοδο, που τίποτα δεν είναι ίδιο ή δεν μπορεί να είναι ίδιο. Αυτή η φάση προσαρμοστικότητας όμως, είναι δύσκολη.

Όσο πιο γρήγορα συνηθίσεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπεις σε αυτή τη νέα εποχή.

Κάντο όπως η Julia Fox

Τα ραντεβού και το φλέρτ λοιπόν, είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα.

H Julia Fox για παράδειγμα, μας ξάφνιασε πραγματικά με τη μόλις έξι εβδομάδων σχέση της με τον Kanye West. Το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός όμως, δεν μετάνιωσε καθόλου γι΄ αυτό το σύντομο ειδύλλιο, ίσα-ίσα που είπε πόσο την ανανέωσε όλο αυτό.

Και φυσικά δεν είναι μόνο η Julia. Είναι πολλές γυναίκες σαν εσένα, που θέλησαν μέσα από αυτά τα φλερτ -που δεν περιμένουν κάτι από αυτά- να αναπτερώσουν το ηθικό τους, να νιώσουν σιγουριά για τον εαυτό τους, να αισθανθούν όμορφες και δυνατές.

Ακόμα, κι αν είσαι ο τύπος, που κάνει μόνο σοβαρές σχέσεις, λίγο φλερτ, λίγο παιγνίδι δεν θα σου κάνει κακό. Αν πάλι είσαι μόνη τα τελευταία δύο χρόνια, τώρα ήρθε η ώρα να το γλεντήσεις. Βγες έξω, διασκέδασε με την ψυχή σου, φλέρταρε και φτου κι από την αρχή.

Επίσης, μπορείς να αλλάξεις τα στάνταρ σου. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Ξάφνιασε τον εαυτό σου κι επέλεξε έναν τύπο, που παλιά δεν θα προσέγγιζες ποτέ. Που ξέρεις, μπορεί να εκπλαγείς.

Η ουσία είναι να βγεις από το σπίτι σου, να φλερτάρεις, να μπεις σε ένα ειδύλλιο, να βγεις από αυτό και να συνεχίσεις. Ακόμα κι αν κυνηγάς μια σχέση σοβαρή, μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπει σε αυτό το ερωτικό ταξίδι, να διασκεδάσει και να ανανεωθεί.

Άλλωστε τι καλύτερο από το να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να κάνεις φίλους, και γενικά να είσαι ανοιχτή στα απρόοπτα; Όλα αυτά, μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτή τη στασιμότητα, να ανοίξεις επιτέλους ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου και να κάνεις μια νέα αρχή.

Πρόσεξε μόνο, να είσαι ειλικρινής. Να βεβαιωθείς δηλαδή, ότι με την άλλη πλευρά συμφωνείτε ότι δεν είστε στην ίδια σελίδα. Το τελευταίο που θες είναι δράματα και τσακωμοί. Δώσε το σήμα ότι θες να είστε χαλαρά, ή ότι δεν θες καθόλου να είστε κι ας περιοριστείτε σε αυτή τη σχέση της μιας βραδιάς/ εβδομάδας/ μήνα. Γενικά μη δεσμεύεσαι αν θες να είσαι τόσο χαλαρή.

Τόλμησε να κάνεις ένα reset στη ζωή σου, σπάσε το κατεστημένο σου και απόλαυσε τη ζωή, όπως πιστεύεις εσύ καλύτερα.