Έχεις επενδύσει σε έπιπλα και διακοσμητικά και παρ’ όλα αυτά νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Μήπως ήρθε η ώρα για μία ταπετσαρία;

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μία επένδυση για να ομορφύνει ο προσωπικός σου χώρος. Με την πάροδο των χρόνων βλέπουμε εξελιγμένα σχέδια και υλικά που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε δωμάτιο έχει τοίχο, δηλαδή σε όλα. Είναι πραγματικά άπειρες οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, τόσο σε χρώματα, σχέδια όσο και σε υφές (ανάγλυφες,σαγρέ,3D), ενώ είναι εντυπωσιακό πως μία ταπετσαρία μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο ακόμη και διατηρώντας τα ίδια έπιπλα.

Είναι μία ιδανική επιλογή για να αντικατασταθούν βαρετοί τοίχοι και άδειες γωνίες του σπιτιού.

Μπορεί να είναι μία τάση που μία έρχεται μία φεύγει, ωστόσο δεν είναι δεσμευτική και μπορείς να την αφαιρέσεις όποτε το θελήσεις χωρίς να προκαλέσεις ιδιαίτερη φθορά στον τοίχο σου. Πρόσθεσε ακόμη στα θετικά, ότι λόγο της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στην αγορά, υπάρχει πληθώρα επιλογών με το μέτρο να ξεκινά από πολύ προσιτές τιμές.

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, όπου ταπετσαρία σήμαινε καλή οικονομική κατάσταση (βλέπε Bridgerton). Μπορεί στο παρελθόν να ήταν ένα στοιχείο μαξιμαλιστικής διακόσμησης αλλά πλέον έχει συνδεθεί και με τη minimal. 

Πρωτότυπες ταπετσαρίες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Θα χρειαστεί να σκεφτείς σε ποιο δωμάτιο θα την ενσωματώσεις και αν θα καλύψει όλους τους τοίχους ή ακόμη και μόνο έναν. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό για το που θα τοποθετηθεί αρκεί το αποτέλεσμα να αρέσει σε σένα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές όπως να τοποθετηθεί μία ταπετσαρία στην οροφή του δωματίου, να μπει ταπετσαρία σε κολώνες και να συνδυαστούν πολλά διαφορετικά patterns μαζί.

Αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις όλη τη διακόσμηση του σπιτιού σου, φρόντισε να μην παρασυρθείς από ένα εντυπωσιακό σχέδιο που πιθανώς να μην εναρμονίζεται με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

Υπνοδωμάτιο
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Isidore Leroy (@isidoreleroy)

Μία ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσεις μία ταπετσαρία στο τοίχο που ακουμπά το προσκεφάλι του κρεβατιού σου.

Σαλόνι
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Robin Ann Meyer (@robin_ann_meyer)

Επίλεξε ένα διακριτικό ή έντονο μοτίβο ταπετσαρίας για να διακοσμήσει τον τοίχο πίσω από το τζάκι ή την τηλεόραση.

Κουζίνα 

Μπορεί η ταπετσαρία που θα βάλεις να έχει κάτι που παραπέμπει στο δωμάτιο που θα τοποθετηθεί, όπως καλή ώρα μία ταπετσαρία με λεμόνια στη κουζίνα, μπορεί και όχι.

Μπάνιο

Συνήθως τα έπιπλα του μπάνιου είναι απλά χωρίς ιδιαίτερα χρώματα και σχέδια. Αλλάζοντας μόνο τη διακόσμηση στους τοίχους και επιλέγοντας μία ταπετσαρία μπορεί να έχεις ένα εντελώς διαφορετικό μπάνιο από ότι φανταζόσουν.

Χωλ
 
View this post on Instagram
 

A post shared by wallpaperdirect (@wallpaperdirect)

Πολλές φορές η διακόσμηση του χωλ μας παιδεύει. Ανάλογα και με το πόσο μεγάλο ή μικρό σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να ενσωματώσουμε κάποια μικροέπιπλα, σε άλλες πάλι όχι. Τι μπορείς να βάλεις για να μην φαίνεται βαρετό και άδειο; Η ταπετσαρία είναι η απάντηση και σε αυτό.