Από τότε που ο Daniel Craig ανακοίνωσε ότι κρεμάει το σμόκιν του για πάντα στη ντουλάπα, ξεκίνησε μια αγωνιώδης αναζήτηση του ηθοποιού που θα κριθεί ως ο καταλληλότερος για να ενσαρκώσει τον διάσημο μυστικό πράκτορα James Bond στην επόμενη ταινία.

Οι εικασίες και τα στοιχήματα στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά, παρά το γεγονός ότι η παραγωγός του franchise, Barbara Broccoli, ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας.

Εάν η επόμενη ταινία ακολουθήσει την υπόθεση του «No Time to Die», τότε ο James Bond είναι νεκρός και ο χαρακτήρας της Lashana Lynch, η Nomi, έχει υιοθετήσει προσωρινά τον ρόλο του 007.

Θα δούμε, λοιπόν, μια γυναίκα να αναδεικνύεται στη θέση του απόλυτου μυστικού πράκτορα;

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, δεν είναι αυτή η πρόθεση των δημιουργών για την επόμενη ταινία. Πιο συγκεκριμένα, η επιθυμία της παραγωγής για τον επόμενο πράκτορα συντίθεται γύρω από τρία βασικά σημεία: Θα πρέπει να είναι άντρας, Άγγλος και αρκετά νέος, ώστε να συνεχίσει τον ρόλο για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Αυτό το τελευταίο σημείο απέκλεισε από τη λίστα ένα κινηματογραφικό αστέρι που πολλοί, από ηθοποιούς και σκηνοθέτες μέχρι θαυμαστές του Bond, ήθελαν να δουν σε αυτό το ρόλο: Τον Idris Elba. Στα 50 του, ο ηθοποιός δεν επιθυμεί να δεσμευτεί με το franchise για περισσότερο από μια δεκαετία, αφήνοντας έτσι ελεύθερη τη θέση για νεότερα ταλέντα.

Κάποιοι ορκίζονται ότι το καταλληλότερο πρόσωπο για να ενσαρκώσει τον επόμενο James Bond είναι ο Lucien Laviscount, γνωστός και ως Alfie της τηλεοπτικής σειράς «Emily In Paris». Αφού κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές ως ο γοητευτικός καρδιοκατακτητής της σειράς που όλοι αγαπούν να μισούν, φαίνεται ότι ο Βρετανός ηθοποιός έχει τραβήξει την προσοχή της Broccoli.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που επικαλείται το nssgclub.com, «ο Lucien καλύπτει όλα τα κριτήρια. Είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, εξαιρετικά όμορφος και τους τελευταίους 18 μήνες έχει κερδίσει πολλούς νέους θαυμαστές, από τότε που έγινε μέλος του «Emily In Paris». Οι δημιουργοί του Bond ήδη φαντάζονται τον ηθοποιό μέσα στο σμόκιν του 007».

Ο Laviscount έχει, ωστόσο, κι ένα βασικό μειονέκτημα: Πολλοί ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή του στο Celebrity Big Brother το 2011, ένα ριάλιτι που θεωρείται ευτελές, δεν ευνοεί την ανάληψη του ρόλου του Bond, δεδομένων των υψηλών προτύπων που χαρακτήριζαν τα βιογραφικά των προηγούμενων Bonds.

Εάν αυτός ο παράγοντας κριθεί αρκετός, ώστε να βγάλει τον Laviscount από το παιχνίδι των συζητήσεων, τότε το επόμενο όνομα που φαίνεται να φλερτάρει έντονα με το ρόλο είναι αυτό του Aaron Taylor-Johnson, που ακούγεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων William Hill, οι πιθανότητες του Taylor-Johnson να είναι ο επόμενος James Bond είναι πλέον στο 4/5, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη γυρίσει μια «άκρως μυστική ακρόαση» στα Pinewood Studios και η συνάντηση με τους παραγωγούς πήγε καλά.

Φαίνεται, άλλωστε, να διαθέτει όλα τα φόντα για τον επόμενο Bond, όπως έδειξε πρόσφατα μέσα από την ερμηνεία του στο «Bullet Train and Tenet». Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν τον ηθοποιό για το ρόλο του διάσημου πράκτορα, καθώς όπως λένε είναι «πολύ καλός ηθοποιός, Βρετανός, αρκετά νέος, καθιερωμένος αλλά όχι ιδιαίτερα διάσημος».

Ποιος θα είναι, λοιπόν, ο επόμενος James Bond;