Η Barbara Broccoli, η επί χρόνια παραγωγός των ταινιών 007, δήλωσε στο νέο ντοκιμαντέρ του Apple+ ”Being James Bond” ότι αντιστάθηκε στη διαγραφή της σκηνής όπου ο Daniel Craig ως James Bond συναντά τον κακό της ταινίας, Raoul Silva, τον οποίο υποδύεται ο Javier Bardem.

Στη συγκεκριμένη σκηνή ο υπερπράκτορας της MI6, δεμένος σε μια καρέκλα, βρίσκεται απέναντι από τον Silva ο οποίος τον χαϊδεύει στο στέρνο και τον μηρό λέγοντας: «Προσπαθείς να θυμηθείς την εκπαίδευσή σου τώρα. Υπάρχει μία πρώτη φορά για όλα, υποθέτω». Ανέκφραστος ο Bond απαντά: “Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι η πρώτη μου φορά;”

Η σημασία της σκηνής συζητήθηκε το βράδυ της πρεμιέρας στη Νέα Υόρκη κι ο σεναριογράφος John Logan είπε ότι «το στοιχείο αυτό υπήρχε πάντα στις ταινίες του Bond» – σύμφωνα όμως με την Broccoli η σκηνή κόπηκε στην τελική ταινία, μια επιτυχία που έφερε στα ταμεία της παραγωγής 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια (931 εκατομμύρια ευρώ).

Στο ντοκιμαντέρ η Barbara Broccoli θυμάται να αντιστέκεται στην απόφαση της παραγωγής να αφαιρεθεί η σκηνή.

Η επόμενη και τελευταία ταινία του Craig, No Time to Die, αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Παρόλο που δεν θα δούμε καμία ομοερωτική σκηνή στη νέα ταινία, μία τέτοια φαίνεται να έχει συμβεί ήδη στα παρασκήνια.

Για την ιστορία μάθε ότι σε μια εμφάνιση στο Late Show του Stephen Colbert, το 2019, ο συμπρωταγωνιστής του Graig, Rami Malek θυμήθηκε ότι αφού αυτός και ο Craig είχαν μια ιδιαίτερα δύσκολη σκηνή, ο ηθοποιός του Bond τον σήκωσε στον αέρα και του έσκασε ένα φιλί. Στην ερώτηση αν αυτό ήταν ευπρόσδεκτο, ο Malek απάντησε: «Ναι, πολύ.»